Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podnik Lesy ČR chce nakoupit nové terénní vozy za 290 milionů korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Podnik Lesy České republiky vypsal tendr na nákup terénních automobilů. Lhůta pro podání předběžných nabídky končí první srpnový týden.

Soutěž, v níž celkově půjde o nákup stovek vozů, má formu takzvaného dynamického nákupního systému. V jeho rámci bude podnik podle potřeby zadávat dílčí zakázky na nákup aut. Lhůta pro podání předběžných nabídek do systému sice skončí 7. srpna, ale další dodavatelé budou moci do systému přistoupit kdykoliv v průběhu čtyř let jeho trvání.

Lesy ČR se v této zakázce staly centrálním zadavatelem pro všechny resortní organizace ministerstva zemědělství, uvedla Jouklová. "Budou-li mít organizace zájem nakoupit terénní automobily nižší třídy se specifikací poptávanou Lesy ČR, mohou své nákupy realizovat v tomto vypsaném dynamickém nákupním systému," uvedla vedoucí odboru zadávání veřejných zakázek Lesů ČR Lenka Zahálková. Zatím se podle Jouklové se svými požadavky připojily Ústav pro hospodářskou úpravu lesů s požadavkem na 20 aut a Zemský hřebčinec Tlumačov s požadavkem na jedno auto.

Letos Lesy ČR vyhodnotily a uzavřely pět tendrů na nákup 430 automobilů různých kategorií. Tímto nákupem v celkové hodnotě téměř 190 milionů korun bez DPH Lesy ČR během následujících dvou let obnoví asi polovinu vozového parku čítajícího téměř 800 osobních aut. V jedné z pěti soutěží Lesy ČR kupovaly i terénní auta nižší třídy. Vítězem se stala firma OKIM s nabídkou vozů Škoda Yeti.

Dosavadní nákupy nových vozů se však neobešly bez problémů. Na konci dubna letošního roku se jen o fous vyhnul pokutě ve výši 140.000 Kč za pořízení dvou vozů Audi bez otevřeného tendru, a při vypisování soutěže na nákup třiceti vozů pro vrcholné manažery skoro ušil nabídku na míru jedné značce.

Kontroverznímu tendru jsme se podrobně věnovali na začátku loňského roku a podařilo se nám získat také vyjádření zúčastněných stran. O korupci tehdy ale nešlo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
18. 6. 2015 19:16
Kaubojové a Trappeři
Jedině Wranglery, ať má firma Lesy ČR styl, obrandovat větvičkama a je to.. >:D
Avatar - Warrual
17. 6. 2015 22:34
Re: zas bude veselo
Spíš to vidím na Range Rovery za ''polostátní'' selata. >:D
17. 6. 2015 19:58
Re: zas bude veselo
Si zabudol na Nivu ;-)
17. 6. 2015 18:45
zas bude veselo
Nedoceněný pracant ve ztížených podmínkách je z cenově dostupných snad jen Suzuki Jimny. Yeti paradoxně po terénu taky celkem umí. Nejvíc se bavím Huvnajem, který má křížení náprav skoro jak formule. Otázka je, že ty moderní SUV stejně po lese jezdit neumí! Takže by mohli koupit pár Jimny, pick-upů L200, nebo Ranger. Nouzově nějaký Duster a zbytek pro administrativu Rapidy.

Místo toho se beztak vymyslí mraky pseudo SUV, která se na silnici budou trápit a v lese to stejně nedojede dál než většina městských výletníků