Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pojízdná autonomní kavárna či prodejna zmrzliny? Možná budoucnost

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Autonomní vozidla, tedy ta, která se zvládnou po silnici pohybovat bez pomoci lidí, možná přinesou dosud nevídané možnosti. Budou fungovat třeba jako pojízdná kavárna?

Nejsme si stále jisti, že koncept autonomních vozidel má zářnou budoucnost, pokud však jednou zaplaví silnice automobily s vlastním mozkem, co kdyby to přineslo spoustu zajímavých způsobů, jak dělat současné věci po novu a na kolech? Kupříkladu můžete ráno dojíždět do práce, zatímco budete sedět ve své oblíbené kavárně, barista vám bude dělat šálek oblíbené kávy, během čehož vy procházíte maily.

S takovouto myšlenkou nyní přišel Michael DiTullo, šéfdesignér u firmy Sound United. Podle něj si můžeme užít spoustu zábavy a využít svůj čas lépe, když bude řídit samo auto a ne my. Proto Michael vytvořil úžasné skici toho, jak by mohla vypadat pojízdná kavárna, auto se zmrzlinou či karaoke nebo mexickým jídlem.

Podle DiTulla budou první autonomní vozy vypadat podobně „ošklivě“, jako jejich lidmi ovládaní předchůdci, postupem času by však mohly být přetvořeny téměř v cokoliv. Půjde to však po malých krůčcích, například volant se bude stávat menším, jak jej budeme používat méně. Všemu má vévodit funkcionalita a komfort. Takovéto vozy si pak budeme běžně pronajímat, objednat si tak můžeme vlastní kavárnu nebo kino. Ostatně podívejte se na skici sami a dejte nám vědět, zda by se vám taková budoucnost líbila.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
1. 7. 2015 11:36
Re: hlavně ta auta (teď nemyslím ty kavárny) musí být autono
Autonomni vozidla tak jak je popisujete nikdy jezdit nebudou. Budou jenom soucasna auta s ridicem za ktereho nejakou cast prace prevezme automat. Ale vzdy tam bude ridic a ano minimalne v pozici ucitele autoskoly.
Avatar - Ada je zase tady
30. 6. 2015 17:50
Aha
Pán estét bude zřejmě vytvářet kreatury pro fy. rendlík a syn :no: :no: :no:
30. 6. 2015 15:20
Re: Autobus s kávovarem
Nejen autobusech, kávovar se dá najít i v dodávkách.
30. 6. 2015 14:34
Autobus s kávovarem
Někdo vymýšlí autobus s kávovarem, když už to existuje.. To jsou vize.. Dnes se máme lépe jak zítra, že jo předsedo.
30. 6. 2015 13:10
Nevídané?
Jediný rozdíl je, že můžou ušetřit místo pro řidiče.