Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polaris ohlásil konec Victory Motorcycles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerická značka Victory Motorcycles se v letošním roce zařadí mezi výrobce motocyklů, kteří jsou již jen minulosti. Mateřský koncern oficiálně ukončil výrobu.

Victory Motorcycles, patřící pod křídla Polaris Industries podobně jako vzkříšený Indian Motorcycle, byla mateřskou společnosti založena v roce 1997 a představovala do jisté míry reakci na stále se zlepšující prodeje tradiční značky Harley-Davidson.

Na severoamerický trh pak vstoupila značka Victory Motorcycles symbolicky 4. července 1998 s velkým cruiserem V92C, jehož srdcem byl vidlicový dvouválec o objemu 1510 cm3. V následujících letech na tento motocykl navázala řada modelů a nyní značka uvádí, že necelých dvacet let nabídla svým zákazníkům téměř 60 vlastních modelů.

V prvních letech existence musela mladá motocyklová značka překonat nedůvěru zákazníků, sedlajících většinou léty prověřené stroje značky Harley-Davidson, což se jí do jisté míry povedlo a její prodeje začaly stoupat. Svého vrcholu Victory Motorcycles dosáhla v roce 2012, ale od té doby se její prodejní výsledky neustále zhoršují.

Jistý podíl na tom má bezpochyby i oživení značky Indian Motorcycle, patřící od roku 2011 pod křídla Polaris Industries. Výrobu zcela nově vyvinutých motocyklů Indian tento koncern spustil v roce 2013 a od té doby jejich nabídku neustále rozšiřuje.

Polaris Industries s ohledem na neuspokojivé prodejní výsledky Victory Motorcycles aktivity této značky proto se začátkem letošního omezuje. Prvním krokem se stalo ukončení vývoje nových modelů i výroby těch aktuálních k 9. lednu letošního roku.

Oficiálním prodejcům a servisům strojů této značky pak hodlá Polaris Industries poskytovat podporu při prodeji skladových motocyklů a po dobu příštích deseti let jim bude dodávat náhradní díly. Zároveň bude, kteří doposud nabízeli pouze motocykly značky Victory nabídnuta nová smlouva na prodej strojů Indian, jimž se hodlá koncern Polaris Industries věnovat i nadále a bude rozšiřovat paletu jejich modelů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)