Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie ČR převzala 85 nových služebních Octavií

Jan Mička
Diskuze (148)
Policie České republiky dnes v Mladé Boleslavi přebrala novou várku služebních vozů. Jde o Škody Octavia a motory 1.4 TSI a 1.8 TSI.

Spolupráce Škody Auto a Policie České republiky má dlouholetou tradici. Od roku 1993 bylo tomuto státnímu sektoru dodáno již více než 17.000 Škodovek, z toho 2.500 je Octavií. Na nádvoří Škoda Auto Muzea v Mladé Boleslavi si dnes z rukou šéfa prodejní organizace Škoda Česká republika Luboše Vlčka převzal policejní prezident Tomáš Tuhý symbolický klíč od nových automobilů.

Dodávce celkem 85 nových Octavií předcházelo řádné výběrové řízení. Ne všechny exempláře jsou však vyvedeny v novém policejním schématu - 64 vozů je v civilním provedení, jak lze ale vidět na fotografiích, nejsou vybaveny radary pro měření rychlosti. Pod jejich kapotami pracují agregáty 1.4 TSI (103 kW) a 1.8 TSI (132 kW), které jsou podle oficiální zprávy Škodovky jistotou úsporného provozu a moderní techniky.

„Dodání 85 vozidel, které dnešním dnem začnou sloužit na různých policejních útvarech, je signálem pro každého policistu, že to s modernizací celého policejního sboru myslíme vážně a dále budeme pracovat na zlepšování podmínek pro výkon jejich služby,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

„Jsme velice rádi, že si Policie ČR vybrala do svých služeb modely Octavia, bestseller značky Škoda. Těší nás, že Policie České republiky bude nadále jezdit ve vozech domácí produkce,“ dodává Luboš Vlček, šéf Škody Auto Česká republika. „Rozšíření flotily Policie České republiky o další vozy značky Škoda potvrzuje spokojenost našich zákazníků z řad veřejného sektoru s našimi automobily,“ uzavírá Luboš Vlček.

Ve flotile Policie České republiky však nenajdeme pouze Octavie. Své místo zde našly i modely Fabia, Yeti a Superb. Poslední jmenovaný zástupce přitom patří k nejmladším – koncem roku 2013 totiž na stejném místě proběhlo předání exemplářů s motory 3.6 FSI (191 kW) pro dálniční policii, a v polovině minulého roku putovaly stejně silné vozy také na Pražský hrad. Trend bude pokračovat i nadále – prezident republiky Miloš Zeman totiž velmi brzy usedne do jednoho z prvních produkčních Superbů nové generace.

Jan Mička
Diskuze (148)
Avatar - Hammunasakra
19. 5. 2015 10:45
Re: Tak to má být!
Tos přišel vo hodně 1. třetina byla jízda! Valilo se to zleva doprava fakt neskutečný nasazení boj a perfektní hokej z obou stran :yes:
Avatar - JDM
18. 5. 2015 14:36
Re: Tak to má být!
Ja jsem koukal az od druhy tretiny tu prvni sem nevidel , to uz se rusove trapily . To co predvedla kanada bylo peklo fakt radost na takovej hokej koukat . :yes:
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2015 13:48
Re: Tak to má být!
Pro Gilgita: Když to neni vo autech vod toho sou tady SZ :-)

Když mi budeš řikat dáma nebo Conchita prostě ženská tim dojem vlastní serióznosti spíš nevybuduješ ;-)

Tak co bude s tim hate-listem? Nebo to byly klasický levicový sliby chyby? >:D

Dneska ti to ale prominu máš holt den blbec. Včera debakl ve finále dneska [odkaz] tak co to bude do třetice? >:-[]
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2015 13:45
Re: Tak to má být!
Jo zápas to byl lepší než sem čekal. Chvílema fakt paráda a rusové do prvního nebo spíš do druhý ho gólu hráli hodně dobře
To odejití před hymnou byla fakt trapárna
Avatar - JDM
18. 5. 2015 12:24
Re: Tak to má být!
Jo ten odchod sborny byla ostuda . kanada jim napraskala moc a oni to neunesli zachovali se nesportovne zapas to byl spravedlivej . utekli jak maly holky .