Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie nakoupila terénní auta za sedm milionů Kč. Hyundaie zklamaly...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (65)
Policie koupila terénní vozy Toyota Land Cruiser za sedm milionů korun. V bleskovém nákupu pořídila pět aut.

Auta Huyndai ix35, které policie pořídila loni, se neosvědčila v těžce přístupném terénu na zahraničních misích v Maďarsku a Slovinsku. Nové vozy je mají nahradit.

Česká policie loni převzala 150 vozů s pohonem všech kol od korejské automobilky. Hodnota zakázky přesáhla bez daně 73 milionů korun. Policejní prezident Tomáš Tuhý už loni v prosinci před odjezdem policistů ke slovinským hranicím upozorňoval na to, že se vozy v těžce přístupném terénu na hranicích neosvědčily. Auta tehdy označoval pouze za "poloterénní" a uvedl, že je potřeba vozový park terénních aut zlepšit.

Auta třeba drhla podvozkem o terén nebo měla problémy s tlumiči. "V době, kdy jsme do Maďarska naše policisty vysílali, se vozy Hyundai jevily jako nejlepší, i když jsme si uvědomovali, ze nejsou pro daný terén ideální," uvedl Tuhý v rozhovoru s Aktuálně.cz. Podle něj ale nejde o chybu automobilky, která policii dodala vozy s parametry, které chtěla. "Tedy auta určená především pro pomoc při živelních katastrofách a do lehce dostupného terénu," vysvětlil Tuhý.

Nové terénní toyoty by měly na začátku února vyjet na misi k hranicím Makedonie. Letos by pak policie chtěla nakoupit další terénní auta, na zakázku chce vypsat výběrové řízení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (65)
29. 1. 2016 10:17
Re: Redakce opět pobavila
Koupili jich 5, což si myslím, že není úplně špatné.

Jestli bydlíte v horách, tak se divím, že jste si pořídil takové auto, ale záleží na podmínkách... Asi bych šel do jiného... Subaru, Nissan nebo nejspíš mišák ;-)
29. 1. 2016 09:53
Re: Redakce opět pobavila
Mame Sportage, mel jsem i sorento, toyotu atd...nevidim problem v ix35...a ze jich lidi okolo me ma dost...no a co se tyka nakupu land cruiseru...no jako miluji tyhle auta, ale za 7.000.000,- kolik jich koupili? tipuji tak 1.800.000,- jeden plus uprava pro policii takze 2.200.000,- a mame super 3 toyoty...wauuuuu clanek jak hrom....nic proti toyote, tu miluji, ale proti logice koupe par vozu...kdyz mame tolik horskych oblasti, kde jsou potreba 4x4 vozy, za tu cenu mohlo byt vice 4x4 vozu. Jinak ze Sportage zrovna po polnackach jen nejezdim...ziju v horach a kolikrat projizdim lesem po cestach kde jezdi traktory bahnem...
Avatar - Jaros71
28. 1. 2016 17:39
Re: Neuvěřitelný diletantismus
:yes:
28. 1. 2016 11:26
nebrat
Svatá prostoto! Jaký extrémní terén je na jižních maďarských hranicích? Jihoamerická džungle? Ne! Himalájské průsmyky? Ne! Australská buš? Ne! Je tam podunajská rovina, asfaltky, sem tam polňačka. Nic dramatického. Maďaři se svými SUV jiné značky žádné problémy nemají. Problém je, že tenhle laciný korejský šrot ztláskaný z co nejlevnějších dílů není stavěný na fleetové použití. S tím se dá pózovat před řadovkou v satelitu ale ne to denně honit nadoraz a navíc ještě na tom střídat řidiče. Fleetoví manažeři nejsou blbci a proto se ve flotilách objevují vesměs jiné značky než hyundai. To, že to Vošický sem tam protlačí za dumpingové ceny znamená jen to, že je ochoten jít za hranici rentability jen aby si mohl udělat čárky za prodej. To samý reklama – jen si kupuje trh, jeho útraty za marketing jsou nesmyslné. V momentě, kdy do toho přestane pumpovat prachy, prodeje začnou padat. Hyundai nebrat.
28. 1. 2016 09:24
Zkušenosti ale maji!
Když ještě "cizina" chránila naše hranice, byly běžně k vidění Transportery IV 4x4 a Jeepy Cherokee v khaki provedení, pyrotechnici používají pickupy Ford a nověji i Amaroky, kinology je pořád šance potkávat v Nivách, tak kde se safra vzala myšlenka nakoupit 35-ky?