Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Carrera – poprvé od Hamanna

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)
Firma Hamann motorsport je již 20 let proslulá svými kreacemi na bázi vozů BMW. Na podzim loňského roku se však v Essenu představila jako nově působící na trhu úpravců vozů Porsche.

Firma Hamann motorsport je již 20 let proslulá svými kreacemi na bázi vozů BMW. Na podzim loňského roku se však v Essenu představila jako nově působící na trhu úpravců vozů Porsche.

Jelikož všechny začátky jsou obtížné, nejinak je to i u úprav vozů Porsche. Jelikož Hamann si zakládá na dokonalém konstrukčním i výrobním provedení svých úprav, rozjíždí se program pro vozy Porsche pozvolna. Prvním počinem je tedy „pouze“ optický tuning, nicméně v budoucnu lze očekávat také hlubší technické zásahy.

Největší změna se odehrála na přídi, kde našel své místo zcela nový nárazník se spoilerem, jehož tvarování zlepšuje účinnost chlazení motoru a snižuje vztlak na přední nápravě. Pro zvýšení stability ve vysokých rychlostech je k dispozici ještě přídavný spoiler montovaný pod hlavní spoiler. Dnes již tradiční součástí většiny úprav jsou překryty světlometů, které je v tomto případě z jednolité velké plochy dělí na dva oválné světlomety. Pro optické snížení bočního profilu byly navrženy výrazně tvarované nástavce prahů. Také záď prodělala radikální zásah v podobě výměny standardního hlavního spoileru. Ten je ještě doplněn decentním střešním kusem na horní hraně zadního skla a difuzorem montovaným pod standardní zadní nárazník. Jeho tvar byl zvolen tak, aby ideálně pojal čtyři kruhové koncovky nového výfukového systému z nerezivějící oceli.

Zásahu do techniky se přeci jen dočkal podvozek, který byl osazen novým odpružením, které je výškově nastavitelné a celkově vůz snižuje. Jeho charakter byl pečlivě sladěn s novými koly z lehkých slitin, které jsou nabízeny ve dvou provedeních. Obě varianty mají 19 palců průměru, ale jedny jsou jednodílné kované s leštěným povrchem v šířkách 8,5“ na přední a 11“ na zadní nápravě. Alternativou jsou dělená kola Hamann PG3 (na obrázcích), které jsou na přední nápravě širší 9“. Na zadní nápravu jsou stejných 11“ široké a umožňují použití pneumatik až 315/25 ZR19.

Pro zájemce jsou připraveny také hliníkové a kompozitové doplňky do interiéru, stejně jako prvotřídní kožené čalouněni v jakékoli barvě.

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)