Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 GT3: jde to i bez turba!

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Vyznavači rychlých německých vozů ještě ani nestačili vydechnout a je tu další novinka ze Stuttgartu! Z automobilky unikly informace o novém atmosférickém vrcholu řady 911.

Vyznavači rychlých německých vozů ještě ani nestačili vydechnout a je tu další novinka ze Stuttgartu! Z automobilky unikly informace o novém atmosférickém vrcholu řady 911.

Nové Porsche 911 GT3 bude modelem s nejvyšším litrovým výkonem, který je ve vozech této značky k dispozici. Zdvihový objem ležatého vodou chlazeného šestiválce se sice nemění (činí rovných 3600 cm3), ale výkon díky řadě úprav vyrostl na 305 kW při 7600 ot./min. Točivý moment má vrchol 405 Nm při 5500 ot./min. Nejvyšší otáčky činí 8400 ot./min. Motor je vybaven mazáním se suchou skříní a vodním chlazením motorového oleje.

Model určený pro běžné silnice, ale vyvinutý inženýry, kteří se podílejí i na přípravě sportovních vozů pro závody, se může chlubit řadou nových aerodynamických prvků, které jsou funkční a přitom vozu dodávají na jedinečnosti. Nová příď se vstupy chladícího vzduchu k brzdám a hlavnímu chladiči motoru, má na začátku kapoty výdech, kterým je "použitý" vzduch od chladiče odváděn. Zlepšuje se tím současně chlazení, aerodynamika i přítlak na přední nápravu. Podobně rafinovaná je také aerodynamika zádě.

Standardní aktivní podvozek PASM a Traction Control doplňuje přesné řízení s variabilním převodem. GT3 jezdí na jednodílných devatenáctipalcových kolech a pneumatikách 235/35 vpředu a 305/30 vzadu. Sprint z 0 na 100 km/h trvá jen 4,3 sekundy a nejvyšší rychlost činí 310 km/h. Pohotovostní hmotnost činí 1395 kg, kombinovaná spotřeba 12,8 l/100 km.

Ondřej Láník
Diskuze (37)
15. 2. 2006 00:51
HUDBA SFÉR
Já snad dneska budu držet noční... konečně zas můžem psát o autech... Tohle GT3 sice bude bez turba, ale určitě na to budeš potřebovat turbopeněženku. A to je fajn. Přece bys nechtěl dostat za tu flákárnu, co předvádíš v práci tolik, abys moh´vejít na Plzeňský do prodejny, bouchnout jim tam do stolu a objednat si jedno Porsche s pěnou... Tak to prostě na světě nechodí. Tohle je určeno úspěšným. Co je úspěšný, to si rozhodni sám. Podle mě se budeš rozmejšlet i nad cenou od Buraga... a to už je na pováženou. P.S. bude to dokonalé. Porsche ani jiné být neumí. Znáš to sám, ne? Máš atmosférickou 1,2... no, takže tohle GT3 by vlastně mohlo bejt, jako kdybys za sebe přivázal ty tři svoje. Ale v tomhle tě zklamu. Bude to trochu jiný. To "trochu", ale je podstatný. Jinak, jestli nemáš na GT3, a chtěl bys zažít, jaký to je, pak zkus Lomnickej štít volným pádem bez padáku. Ty tři vteřiny za to budou stát. Dole tě sice seškrábnou, ale na náhrobku budeš mít epitaf - "zemřel skoro v GT3" - tak to uvaž... BRAVO PORSCHE :yes: