Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Hybrid ještě může dostat zelenou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do konce letošního roku má padnout rozhodnutí o vývoji a následném uvedení plug-in hybridní verze Porsche 911 do sériové výroby a prodeje.

Vedení automobilky Porsche hodlá ukončit spekulace o hybridním provedení devětsetjedenáctky a ještě v tomto roce chce učinit zásadní rozhodnutí, které bude stát na počátku vývoje sériového modelu nebo jej naopak odsune do vzdálenější budoucnosti či jej úplně zavrhne.

Informaci u plánovaném rozhodnutí poskytl Automotive News samotný generální ředitel automobilky Porsche Matthias Müller. Podle jeho slov může být právě modelová řada 911 dalším Porsche, které bude nabídnuto v plug-in hybridní verzi.

Automobilka tento pohonný systém nabízí v současnosti prostřednictvím modelů Panamera S E-Hybrid, Cayenne S E-Hybrid a hybridem je i supersportovní 918 Spyder, který velmi přesvědčivě dokazuje, že kombinace spalovacího motoru s elektromotory může být přínosem pro dynamické schopností vozu.

Jedním z hlavních důvodů pro použití plug-in hybridního pohonu v Porsche 911 jsou samozřejmě neustále se zpřísňující požadavky na emise škodlivých výfukových plynů a snižování spotřeby paliva na důležitých evropských a severoamerických trzích.

Nezanedbatelný je ovšem i zájem zákazníků o tento typ pohonu. Matthias Miller uvedl že na severoamerickém trhu je 15 procent z prodaných Panamer právě v hybridním provedení a u Cayenne se jedná okolo 10 až 12 procent vozů.

Konečné rozhodnutí o plug-in hybridní modelu 911 má tedy zaznít do konce letošního roku a generální ředitel automobilky, k němu prozatím uvedl, že vedení Porsche je pevně přesvědčeno, že plug-in hybridní technologie je řešením pro nejbližší budoucnost.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)