Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Turbo v úpravě 9ff (582 kW): nej… kabrio na světě

Michal Otruba
Diskuze (2)
Chcete si vylepšit svůj kabriolet? Máme pro vás inspiraci! Společnost 9ff, specialista na vozy Porsche, vyšperkovala kabriolet 911 Turbo motorem 4,0 l a vytvořila tak nejrychlejší kabrio na světě.

582 kW (780 koní) v kabrioletu? To je vizitka Porsche 911 Turbo od renomované společnosti 9ff, které dosáhne rychlosti až na 381 km/hod. Vynikající! A to se pod kapotou skrývá slabší verze 4,0litrového přeplňovaného agregátu. Silnější verze tohoto motoru, která poskytuje výkon 679 kW (910 koní) a točivý moment 910 Nm, je vyhrazena pouze pro kupé. To atakuje stokilometrovou rychlost již po 3,1 vteřinách a díky duální převodovce to umí rozjet až na 392 km/hod.

Jak toho vývojáři od 9ff dosáhli? Vzali si do parády “standardní“ biturbo 3,6 litru z Porsche 911 Turbo a osadili ho vlastními turbodmychadly, sportovními vzduchovými filtry, většími vstřikovači, upravenými hlavami válců a sportovním výfukovým systémem z nerezavějící oceli. A jako třešinku na dortu ještě převrtali objem z původních 3,6 l na nových 4,0 l. Aby vše pracovalo jak má, tak se nového softwaru dočkala i elektronika, která vše řídí.

Zvenku se upravené 911 Turbo dočkalo závodní přední masky, která vylepšuje proudění vzduchu, krytu zavazadlového prostoru zhotoveného z karbonu a aero balíčku, který vylepšuje téměř celý vůz. Dalšími chuťovkami jsou 20‘‘ kola a posílený brzdový systém.

Michal Otruba
Diskuze (2)