Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne má nový infotainment s Google Street View a Google Earth

Jan Mička
Diskuze (1)
Nový infotainment se sedmipalcovým dotykovým displejem známe již z modernizovaného Porsche 911. Informace o dopravě můžete dostávat v reálném čase.

Zprávou o nabídce čtyřválcového turbomotoru pod kapotou Macanu novinky od Porsche nekončí. Týkají také Cayennu, druhého nejprodávanějšího modelu stuttgartské automobilky za loňský rok (prvním byl Macan s více než 80.000 prodanými kusy). Ten dostal nový infotainment PCM (Porsche Communication Management) se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, ani ta jej ale nezbavila důležitých hardwarových tlačítek. Středový tunel je jimi doslova posetý, jak jsme se ale v minulosti nejednou přesvědčili, ta nejdůležitější má řidič hned po ruce.

Nový infotaiment se logikou a způsobem ovládání přibližuje chytrým telefonům a nabízí i podobné funkce. Navigace je ve standardu, ve vybraných regionech zobrazuje trojrozměrné budovy a zadávat destinace můžete i prostřednictvím hlasového ovládání. Díky online připojení systém zvládá i Google Street View a Google Earth, zobrazení tedy bude takřka odpovídat realitě. Volitelný modul Connect Plus vám zase pomůže vyhnout se zácpám úpravami navádění navigace v závislosti na aktuální dopravní situaci. Něco podobného jsme loni vyzkoušeli v BMW 340i a nemohli si funkci vynachválit.

Zajímavostí je aplikace Porsche Car Connect, která je součástí výše zmíněného modulu Connect Plus. Uživatelům totiž umožňuje ovládat některé funkce vozu prostřednictvím mobilního telefonu. Zobrazí například stav paliva v nádrži nebo můžete rovnou zadat data o cílové destinaci, aniž byste museli sedět ve vozidle. Nový infotainment je součástí nabídky modelů 911, Macan a 718, liší se však základními funkcemi a volitelnými balíčky.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - Aoyagi
10. 3. 2016 18:11
No
Čert vem StreetView a vůbec gigantický infotainment, ale ta hromada tlačítek a hýbátek se mi moc líbí :-)