Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne nemá absolutní přednost (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
Pocit nadřazenosti majitele SUV nebo jen nepozornost stojí za nehodou, jejímž viníkem je řidič Porsche Cayenne.

Na první pohled naprosto nudná situace v běžném provozu, se během několika vteřin stala místem srážky trojice vozů, kterou způsobilo neopatrné vjetí do křižovatky jednoho z nich.

Řidič Porsche Cayenne první generace narozdíl od dvojice stojících vozů na nic nečekal a vjel z vedlejší silnice na hlavní, přestože z jeho pravé strany se přibližoval Ford Focus. Jeho řidič se sice snažil výrazně většímu SUV vyhnout, ale to se mu nepodařilo a došlo ke střetu. Následně neovladatelný Ford vrazil do vozu s kamerou.

Při sledování nehody natočené palubní kamerou zamrazí i otrlejší nátury, přestože je vidět pouze náraz, mačkání plechů a tříštící se sklo. Stejně jako většina nehod je i tato naprosto zbytečná a je jen otázkou zda za ní stojí pouze nepozornost či špatný odhad viníka nebo jeho arogance vůči okolí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
25. 5. 2012 23:27
Re: Na velikosti nezáleží ...
Buďme rádi, že to nebylo u nás, mohlo to dopadnout ještě hůř. Tady mají řidiči Cayenne ve zvyku po nárazu počkat až řidička vystoupí z auta a potom ji ještě přejet :-) O řízení pod vlivem ani nemluvím. Policie stejně nekontroluje auta s kmotrovskými RZ, takže to není riziko.
Stejně je zajímavé, jak se ten svět mění. Za komunistů si policie všímala jen viditelně bohatých řidičů v nezvykle drahých autech a těm neodpustila nic. Průměrné řidiče nikdo kvůli maličkostem nešikanoval. Dnes je to přesně naopak - gauneři v drahých autech můžou všechno, jsou zcela nepostižitelní a méně majetní jsou buzerováni za každou maličkost.
25. 5. 2012 19:05
Re: Míra zavinění
Jasne, vyrazne prekroceni rychlosti je na zavadu a pak to neni tak jednoznacne - zde to ale neplati, Focus nejel buhvijak rychle a nikdo nevi, jestli tam neni treba povolenych 70.
"neumoznil dat mu prednost" - to je co? On me pri odboceni nesmi ohrozit a ani omezit, tzn jediny pripad, kdy me nemohl videt je pri extremne vysoke rychlosti, jinak prijizdejici auto po hlavni vidim a je jen moje chyba nebo prasarna, pokud mu tam vletim
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2012 14:51
Re: Míra zavinění
A proč? že se tupě nespoléhám na to, že jedu po hlavní a raději zpomalím i na hlavní? Kdybych se tupě spoléhal na přednost v jízdě, tak už jsem dávno dojezdil 8-s
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2012 14:49
Re: Míra zavinění
Dokážeš vůbec někdy použít obsah hlavy?
Nikde nezpochybňuji vinu řidiče Porsche. Jen hovořím o míře zavinění. A pokud jel řidič Focusu rychle, tak se podílí na zavinění.
Navíc je to dáno způsobem chování provozu. Podívej se, jakou rychlostí projíždějí ostatní křižovatkou, i když jedou po hlavní. Řidič Focusu jede nepoměrně rychleji, prostě se spoléhá na hlavní. To je to, o čem hovořím.
Avatar - rohYpnol
25. 5. 2012 14:44
Re: Míra zavinění
přesně tak :yes: