Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche: Je libo předání přímo v továrně?

David Bureš
Diskuze (14)
Američtí zákazníci si mohou své nové Porsche převzít přímo ve Stuttgartu, nebo v Lipsku.

Zákazníci severoamerického zastoupení Porsche si mohou svůj nový automobil převzít přímo v továrně této značky. Tato služba je nyní poskytována bez příplatku, její součástí je sleva na letenku, ubytování, pojištění i následná doprava auta do USA.

Své nové Porsche si severoameričtí zákazníci mohou převzít ve stuttgartské továrně Zuffenhausen, nebo v Lipsku. V Zuffenhausenu jsou v současnosti vyráběny modely 911, Boxster a Cayman, v Lipsku vznikají Cayenne a Panamera. Zákazníci si mohou svůj vůz převzít v obou městech, bez ohledu na to, jaké Porsche si objednali.

V obou případech si zákazníci prohlédnou výrobní halu a zjistí tak, jak vozy značky Porsche vznikají. Ten, kdo pojede do Stuttgartu, si navíc prohlédne místní podnikové muzeum. Při převzetí auta v Lipsku se naopak zákazníci budou moci projet s několika modely Porsche na zdejší testovací trati, popřípadě vyzkouší terénní schopnosti Cayennu.

Po příjezdu do továrny zákazníkům vyškolený odborník důkladně prezentuje jejich zakoupený automobil, po té jim od něj předá klíčky. Zákazníci se zde také budou moci s jimi pořízeným Porschem vyfotografovat, a to buď s lipskou továrnou, nebo muzeem Porsche ve Stuttgartu v pozadí.

Po prohlédnutí továrny a muzea se zákazníci budou moci projet na nedalekých okresních silnicích a dálnicích. Porsche také klientům může zařídit cestu po Evropě, nebo až dvoutýdenní pobyt v Německu, během kterého mohou navštívit německá města a venkov.

Evropským zákazníkům Porsche je podobná služba k dispozici již mnoho let a bývá také často využívána, ačkoliv není zadarmo. V seznamu položek výbavy na přání ji najdete pod názvem Werksabholung a ceny se pohybují od 821,10 € (20 317 Kč) v případě Carrery S až po 993,65 € (24 586 Kč) u Cayenne Turbo.

David Bureš
Diskuze (14)
8. 3. 2012 22:59
Re: bratislava?
Cayenne, ale nemontuje se tam. Na montáž tě pozvou do Německa.
6. 3. 2012 00:03
Re: Dobrý nápad..
Tohle není nic nového. Nabízí to i takové Volvo (nebo alespoň nabízelo). V ceně byly letenky i jedna noc v hotelu. Navíc jsi mohl využít komplet evropské individualizace. Mohl jsi si tu udělat dovolenou, pak jim ho dovézt a oni by ti ho dopravili do USA, kde by sis ho vyzvedl u dealera. U BMW to bylo stejné, bonus byla ještě extra sleva nad již skvělé americké ceny.

Mezi automobilkami se to liší jen cenou takové služby a rozsahem bonusů. Porsche to nabízelo už předtím.
5. 3. 2012 18:19
Re: Dobrý nápad..
Čeká se na peníze, které bohužel nerostou na stromech ;-) Na druhou stranu momentálně koketuju s myšlenkou života v USA.. a kdyby to vyšlo, tak za pár let jeden z těch, co si pro něj doletí, určitě budu, protože tohle auto za to určitě stojí :yes: :yes: :yes:
5. 3. 2012 13:52
Re: Dobrý nápad..
Do Stuttgartu to je cca 500km, tak na co se čeká? :-) Trasu jsem zvládl za cca 5 hodin čistého času v poklidném tempu...jen to Porsche jsem si nepřivezl :-(
5. 3. 2012 12:48
Re: Nejen Porsche
To jo.. třeba Volvo.. polovina jich jezdí s červenou SPZ :-) Prý je to neskutečně výhodné. Taky plánuju do budoucna výlet do Švédska...