Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche koupilo v aukci legendární okruh Kyalami

Michal Fokt
Diskuze (13)
Porsche se stalo vlastníkem jihoafrického okruhu Kyalami, kde se svého času jezdila i formule 1. Bude tam testovat nová auta?

Porsche sice má ve Weissachu, kde sídlí vývojové centrum, zkušební testovací areál, ale klasický závodní okruh, jako většina ostatních značek, nevlastní. To tedy platilo do včerejška, kdy jihoafrické zastoupení značky koupilo v aukci známý okruh Kyalami, jenž hostil v letech 1967-1993 závody formule 1 a později též světový šampionát superbiků a A1 GP.

Trať o délce 4,3 km se nachází 20 km od Johannesburgu a očekával se velký zájem o její koupi, aukce však nakonec byla poněkud nezáživná a Porsche potřebovalo k jejímu získání jen 14,4 milionu euro. Jihoafrická komunita petrolheadů se obávala, že okruh koupí developeři a postaví na něm luxusní rezidenční čtvrť nebo výškové budovy, vítězství Porsche tedy přijala s úlevou, zvlášť když se automobilka nechala slyšet, že okruh zachová.

Konkrétní plány však nejsou známy, zejména tedy režim okruhu, je tedy nejisté, zda se na něm budou konat i ne-porsche eventy, byť by to z pohledu rentability dávalo smysl. Všeobecně se předpokládá, že na něm Porsche vytvoří Experience Center pro celou Afriku, což by bylo v souladu se současnou politikou výstavby vlastních areálů, podobně jako v kalifornském Carsonu. V Británii, například, je pro tyto potřeby pronajímán okruh Silverstone.

Michal Fokt
Diskuze (13)
26. 7. 2014 08:16
Re: Skoda koupila Lamborghini!!!
Tohle vás učili ve škole? Nadpis má odpovídat obsahu. Nemusí být nutně suchý, ale v článku by se nemělo ukázat, že říká něco jiného. Senzační nadpisy nejsou záležitostí seriózních médií.
Avatar - curwasportiva
26. 7. 2014 04:50
Re: Skoda koupila Lamborghini!!!
Tedy, jeden z automechaniku v autorizovanem autosalonu Skoda-auto si koupil model Lamborghini v meritku 1:16...

Myslim, ze z "logiky" vaseho posledniho prispevku, nic nebrani pouziti takoveho titulku na hlavni strance :no:
Avatar - beibej
25. 7. 2014 23:24
HA
Nadpisy mají za úkol upoutat pozornost a přilákat čtenáře, ne přesně vystihnout obsah článku.
Aha tak proč tento článek nebyl nadepsán třeba takto: Opilý Miloš Zeman srazil služebním Superbem tři vojáky hradní stráže!!!
Třeba by to čtenáře přilákalo. :no: :no: :no:
Avatar - Michal Fokt
25. 7. 2014 23:14
Re: Fokte - Kyalami nekoupila automobilka Porsche
Nadpisy mají za úkol upoutat pozornost a přilákat čtenáře, ne přesně vystihnout obsah článku. Zásadní je vědět, co většinový čtenář chce (číst) ...a dát mu to. Co si budeme povídat, je to hra a zcela logicky je web obrazem nejpočetnější komunity svých čtenářů, i když čas od času se povede prosadit i něco okrajového. ;-)

Jinak co se týče Blesku, asi nemohu sloužit dostatečně fundovaným názorem, ale co se mi tak doneslo, jsou na trhu bulváry, proti kterým je nejčtenější titul tohoto vydavatelství nevinný věstník venkovské jednotřídky.
Avatar - peter_ko
25. 7. 2014 22:45
kukrica
podľa mňa tam budú pestovať kukuricu :-!