Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche bude mít brzy čistě elektrický model

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche se připravuje na brzký vstup mezi výrobce elektromobilů se zcela novou modelovou řadou.

Německá automobilka v roce 2011 představila čistě elektrický koncept Boxster E, ale sériového elektromobilu se značkou Porsche jsme se prozatím nedočkali.

Ve Weissachu se totiž nejdříve zaměřili na vývoj produkčních hybridů, za jehož vrchol lze prozatím označit supersport 918 Spyder. Vedle něj ovšem nelze nevzpomenout modely Panamera S E-Hybrid a Cayenne S E-Hybrid, které nezůstanou osamoceny a lze téměř najisto počítat i s plug-in hybridním provedením modelu Macan.

Vedle slušně se rozšiřující palety plug-in hybridních zástupců aktuálních modelových řad se podle informací britského magazínu Auto Express máme již brzy dočkat čistě elektřinou poháněného vozu značky Porsche, což měli přímo potvrdit zástupci vedení koncernu Volkswagen Group.

Heinz-Jacob Neusser, člen představenstva společnosti Volkswagen, údajně dále potvrdil, že značky Volkswagen, Audi a Porsche pracují na vozech s palivovými články, k jejichž představení má dojít do konce této dekády.

V případě čistě elektrického modelu bude Porsche bezpochyby odkazovat na minulost a neopomene vedle Boxsteru E z roku 2011 připomenout i Egger-Lohner C.2 z roku 1898, který je dílem zakladatele slávy značky Ferdinanda Porscheho.

Podle zpráv z konce letošního ledna se má prvním sériovým elektromobilem značky Porsche stát připravovaný model Pajun, který dokonce nemá mít jinou než elektřinou poháněnou verzí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)