Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche otevírá první Classic Center

Michal Fokt
Diskuze (7)
Dnes se v Nizozemí otevírá první Porsche Classic Center na světě. Bude se specializovat výhradně na prodej a servis klasických automobilů značky.

Porsche tvrdí, že po silnicích světa stále jezdí zhruba 70 % všech dosud vyrobených automobilů, což znamená zejména to, že existuje obrovské množství klasických modelů z minulého století, kterým se dostává dost rozdílná péče a také cesta k jejich pořízení bývá občas svízelná. A to chce Porsche změnit se zcela novým programem Classic Center.

Porsche Classic Center bude místo, kde bude možné klasické vozy prodat, koupit i servisovat a to podle firemních standardů automobilky a s vyžitím autorizovaných dílů, kterých má německá značka dnes zhruba 52 tisíc druhů. Porsche dnes otevírá první centrum svého druhu v holandském Gelderlandu, plánuje ale celou síť poboček, prozatím se připravuje v Belgii, Kanadě a USA.

Ve spoustě zemí funguje už nyní služba Porsche Classic Partners, do níž jsou zapojeni dealeři Porsche, kteří péči o klasiky mají jako bonus navíc. Na tomto principu funguje deset poboček v Německu, ale třeba jediná v Japonsku, UK, Francii, ale třeba i v celém USA. Lze očekávat, že některé z nich se změní právě v Classic Center, ale přibudou i nové subjekty - celkem se chce do roku 2018 Porsche starat o své klasiky na zhruba 100 místech celého světa. Síť partnerů se bude od klasického dealerství Porsche lišit tím, že bude část showroomu vyhrazena speciálně klasickým vozům a působit tam budou speciálně vyškolení prodejci.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - Snooob
28. 11. 2015 16:42
Kua
Kua, tá žltá Targa je nádherná!!! :yes:
27. 11. 2015 21:43
Re: Budoucnost?
Ano, Singer 911. A takových je více.
Avatar - Bully_
27. 11. 2015 20:50
Re: Budoucnost?
Design je jenom cast pravdy a neni to o tom, ze by se automobilovy prumysl utapel v nejake krizi. Naopak jsou auta dneska v pomeru k prijmum lacina a pro cim dal vic lidi na celem svete porad dostupnejsi. Nekona se ani zadna ropna krize.
Oproti tomu ale s cim dal vetsi tuposti aut ("eko" sesnerovani, desitky elektronickych bezpecnostnich a komfortnich prvku a asistentu a zretelny trend k autonomnimu provozu) se podle me bude zvetsovat ta zatim malinka skupina lidi, co si budou prat proste normalni auto pro ridice. At uz pujde o novejsi puristicke sportaky, nebo prave o youngtimery nebo veterany. A jak uz to tak byva- kde je poptavka, objevi se i nabidka :-)
Avatar - eLzyx
27. 11. 2015 17:01
Re: Budoucnost?
"možná se dočkáme i výroby starých modelů přímo od výrobce" ... tak to tě minul článek o tom, jak Jaguar vyrábí/vyrobil 12ks starých Mark II s novou technikou. Případně článek o tom jak Jaguar nedávno vyrobil 6ks starých Lightweight E-Type. Jak je to možné? Před 50 lety měli nahlášeno, že vyrobí 18ks, ale vyrobili jen 12.
27. 11. 2015 13:53
Re: Budoucnost?
ta kalifornská firma už přece dělá staré modely Porsche s moderními motory, nebo se pletu?