Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Panamera Turbo v podání Overdrive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche sice nabízí svým zákazníkům individualizační programy, ale řada majitelů vozů této značky míří k nezávislým firmám, připraveným splnit jakákoliv jejich přání.

Jednou z těchto společností je i bulharský Overdrive. Tato firma sice prozatím nepatří k dvorním úpravcům vozů značky Porsche, ale zastupuje řadu slavných tuningových značek, mezi nimiž lze narazit na Schnitzer, Carlsson nebo TechArt.

Vedle nabídky kompletních úprav nebo jen samotných komponentů od těchto zavedených úpravců se může Overdrive pochlubit i vlastní tvorbou. Tu může představovat lehce upravený Fiat Punto, perfektně zrenovovaný Mercedes-Benz 280SL z roku 1969 a také s citem modernizovaný Jaguar XJ220.

K nejnovějším exemplářům z dílny Overdrive patří Porsche Panamera Turbo s nepřehlédnutelným červeným odstínem karoserie, za nímž stojí použití fólie, překrývající původní lak karoserie. Ten je tímto způsobem chráněn před poškozením a automobil dostává nezaměnitelný vzhled.

Kromě nové povrchové úpravy karoserie dostalo Porsche Panamera Turbo u Overdrive ještě nové LED světlomety z nabídky společnosti TechArt a nový sportovní výfukový systém.

Poslední úprava se odehrála pod kapotou. Dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,8 litru disponuje v sériovém provedení výkonem 382 kW (520 k), ale u Overdrive byl naladěn na 426 kW (580 k), což je 7 kW (10 k) víc než má nejvýkonnější sériová Panamera v podobě modelu Turbo S.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)