Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche prudce zvyšuje dodávky, zvažuje výrobu v zahraničí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Možnými lokacemi pro zahraniční výrobu vozů Porsche jsou podle agentury DPA především Spojené státy a Čína.

Německý výrobce sportovních automobilů Porsche v dubnu meziročně zvýšil dodávky o více než polovinu na 11.741 vozů. Porsche nyní podle šéfa podniku Matthiase Müllera uvažuje o výrobě aut v zahraničí, což by znamenalo významnou změnu ve strategii společnosti.

"Nemusíme nutně vyrábět všechny automobily v Německu," řekl Müller v rozhovoru pro německý list Süddeutsche Zeitung. Možnými lokacemi pro zahraniční výrobu vozů Porsche jsou podle agentury DPA především Spojené státy a Čína. Mluvčí společnosti zdůraznil, že žádné rozhodnutí ohledně zahraniční výroby zatím nepadlo.

Sídlo společnosti a hlavní výrobní závod Porsche je v německém Zuffenhausenu, na okraji Stuttgartu. Vyrábí se zde sportovní modely Boxster, Cayman a 911. V letech 1997 až 2011 se Boxster a Cayman vyráběly ve Finsku u Valmet Automotive. Modely Cayenne a Panamera vznikají v novém výrobním závodě v Lipsku. Mechanické části a karoserii SUV Cayenne dodává bratislavský výrobní závod Volkswagenu.

Automobilka koncem minulého měsíce oznámila, že v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila provozní zisk na 496 milionů eur (zhruba 12 miliard Kč) díky silné poptávce. Potvrdila rovněž, že v celém letošním roce počítá s rekordními tržbami.

Porsche by se mělo v letošním roce stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen. Automobilka však nedávno uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma již koncem roku 2009 koupila v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Dylan McKay
18. 5. 2011 20:29
Re: nádhera
:yes:
Avatar - Rojin
18. 5. 2011 17:16
nádhera
Lze něco vytknout?? Nelze - [odkaz] :yes:
18. 5. 2011 15:37
Porsche 1203
Když jsem to zahlédl periferním viděním, myslel jsem, že tam stojí: Porsche zvažuje výrobu dodávky. Takže Porsche 1203 zase nebude :-)