Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Posílené Subaru BRZ je zde, i když jen jako koncept

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
To, po čem touží mnozí fanoušci automobilů, je tady. Posílené a po všech stránkách upravené Subaru BRZ je však pouze koncept, který se celým názvem jmenuje Subaru BRZ STI Performance Concept.

Na newyorském autosalonu Subaru představilo koncept upraveného modelu BRZ STI. Spojené státy americké jsou pro dvojici Toyota GT86/Subaru BRZ hlavním odbytištěm, proto se není čemu divit, že se budoucnost předjímající vůz ukázal právě tam. Po silnějším GT86/BRZ však volají fanoušci po celém světě, doufejme tedy, že podobný automobil opravdu vznikne, pod kapotou má totiž zajímavou strojovnu.

Pohonná jednotka pochází ze závodního vozu BRZ GT300 a jak číslovka napovídá, přeplňovaný dvoulitrový turbomotor pod kapotou nabízí až 300 koní (221 kW). Pamatujete si ještě na dřívější vyjádření japonských techniků, že přeplňovaný agregát se pod kapotu nevejde? Tak vejde. Točivý moment motoru činí 447 N.m.

Jak už to u konceptů bývá, výrazně je změněn vzhled vozu ve srovnání s původním modelem. Nový je přední nárazník s maskou, světlomety, zadní svítilny, celkový bodykit i velké křídlo na zádi. Podvozek je však stejný jako u japonského modelu BRZ tS.

Podle představitelů automobilky ale tohle STI není předobrazem budoucího přeplňovaného vozu. Bohužel, na podobný model si asi budeme muset počkat až do příchodu příští generace GT86/BRZ.

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
3. 4. 2015 10:36
Re: Ale fofrem!
Jestli si dobře pamatuji, ten propad, o kterém píšeš, je tam záměrně. Myšlenka myslím byla posílit ten motor v nižších otáčkách pro běžnou jízdu. Není tedy naladěn "ostře," čistě na sportovní použití.
3. 4. 2015 10:11
Re: BRZ STI
Případná nutnost použít křídlo souvisí s rychlostí, ne s výkonem (můžeš autu dát omezovač). Podobné designy se pak používají i pro nízkou hmotnost. Jen mě zaráží, že tam mají i spoiler na hraně víka kufru.
Avatar - Kobler
3. 4. 2015 00:15
No jestli ted pořád váhám
tak tohle bych bez váhání koupil hned. Paráda.
Avatar - white label
2. 4. 2015 21:53
Re: Já tomu vůbec nerozumím proč???
Ano myslel a se zbytkem taky souhlas... ;-)
Avatar - Bully_
2. 4. 2015 21:21
Re: Ale fofrem!
Podle me nema ten propad vykonu nic spolecneho s "nizkym krouticim momentem", podobne je na tom vetsina takovychhle atmosfer (no, ono jich zas tak moc neni). Jde spis o zamerne umrtveni (naladeni RJ) kvuli tabulkove spotrebe a emisim. Spolecne s delsimi prevody a hmotnosti rozhodne ne tak lehkou, jak se nam marketing snazi od zacatku namluvit to ma do ostreho auta vazne trosku dal, nez by mit mohlo uz dneska. I CTR 8G se stejnym vykonem, nizsim kroutakem a jeho horsim prubehem, vyssi hmotnosti a pohonem prednich kol Toyobaru v primce v klidu pojede. Nemuselo totiz splnovat Euro V. .