Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední Maserati Tipo 151 má nového majitele

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Na aukci ve Švýcarsku byly na konci loňského roku vydraženy jedinečné závodní vozy značky Maserati ze 60. let.

Aukční síň Bonhams ukončila svůj loňský prodejní rok velkým úspěchem. V neděli, 17. prosince 2006, se podařilo na aukci ve švýcarském Gstaadu prodat tři závodní automobily značky Maserati, které se účastnily závodů v Le Mans v 60. letech minulého století.

Všechny tři automobily byly až do minulého roku součástí kolekce německého muzea RossoBianco. Poslední existující model Maserati Tipo 151 z roku 1962 byl vydražen za sumu převyšující 1,5 milionu dolarů, což zcela předčilo očekávání. Dalšími dvěma vydraženými závodními modely byly Tipo 63 a Tipo 65. Celková vydražená hodnota těchto tří vozů činila více než 3,3 miliony švýcarských franků. Předpokládá se, že se minimálně jeden z těchto vydražených automobilů zúčastní v následujících měsících závodů historických vozů, které se budou konat na několika okruzích včetně toho v Le Mans.

V aukci bylo nabízeno celkem 12 modelů značky Maserati a pouze jeden nenašel nového majitele. Na sběratelském trhu tak i nadále přetrvává zájem o vozy této značky.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Avatar - Pekelná Micinka
23. 1. 2007 15:05
151
Jo jsou to zajímavý kousky, spíš sběratleský, než na nějaký vyjížďky, i když... Já bych v takovém případě raději kupoval nějakou civilní verzi, ale třeba kupci chyběli do sbírky.