Potkat na silnici charakter je k nezaplacení

Prezentace klienta
Situací, kdy bychom na silnici i mimo ni potřebovali, aby se nám do cesty připletl zásadový, férový člověk ochotný pomoci, je spoustu. Ale jak ho poznáme?

Podle policejních statistik páchají přestupky častěji řidiči luxusních aut než lidé, kteří sedí za volanty levnějších vozů. Takže charakter prokazují spíše řidiči v méně nápadných a okázalých autech? Určitě to ale není tak jednoduché, navíc těžko ovlivníme, kdy a kde se nám stane nějaká nepříjemnost a budeme potřebovat pomoc. Pak nás možná zaskočí, kdo projeví charakter.

Zapomeňte na stereotypy, že ve Fiatu jezdí zakřiknuté stydlivky, ve Fordu chudí, ale často skromní a slušní řidiči, že se v Peugeotu vozí přitažlivé a zdvořilé ženy ve středních letech a v Opelu spíše nesportovní, ale upřímní a veselí řidiči. A co když nabídne pomocnou ruku řidič Mercedesu, který má pověst seriózního maloměšťáka nebo arogantní závodník v Porsche? Chlapáci nesedí jen v BMW, stejně jako Mini nepatří jen studentkám.

V autě trávíme čím dál tím víc času. Provoz houstne a s ním narůstá i nervozita a stres. Kde zaparkuju? Bude na dálnici zácpa? Není tam zase nějaká objížďka? Ten blbec mě určitě nepustí do levýho pruhu…Všechny tyhle starosti bychom možná neřešily, kdybychom se k sobě chovali ohleduplně a s respektem. O nic nejde, jednou pustím já tebe, jindy zase někdo mě. Na silnici jsou, stejně jako v běžném životě, i méně zkušení a více vystresovaní a zmatkující řidiči a řidičky. Muži možná lépe parkují, ženy méně riskují, ale o to nejde. Hlavní je nemyslet jen na sebe, projevit charakter a chovat se v autě tak, jak se chováte k lidem tváří v tvář a hlavně tak, jak chcete, aby se ostatní chovali k vám.

A mít charakter neznamená být přeslušnělým gentlemanem s vybraným chováním a pustit každého penzistu a školáka přes přechod. Slušnost je fajn a měla by být základem našeho chování, ale nevyžaduje tolik námahy a sebezapření. Mít charakter je něco navíc, znamená to udělat správnou věc, i když vás za to nikdo nepoplácá po rameni a nikdo se nedívá. Urvete někomu na parkovišti před obchoďákem zrcátko a přemýšlíte, jak rychle, a hlavně bez povšimnutí zmizet? Asi bychom raději našli za stěračem omluvný vzkaz s kontaktem, že?

Charakter se projeví ve vypjatých situacích, kdy nás to svádí vybrat si jednodušší a zároveň většinou to „špatné“ řešení. Je těžší od nehody ujet a zdánlivě se tak zbavit zodpovědnosti, nebo neujet a nést následky svého jednání? Je těžší čelit svému okolí, nebo svému svědomí?

Zkuste i vy „hrát“ na silnici fair play, nikdy nevíte, kdy se vám to v dobrém vrátí. A za projevený charakter se nezapomeňte královsky odměnit, třeba za studena chmeleným ležákem. Pivo s charakterem pro muže s charakterem. Ale až po jízdě.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly