Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Používání antiradaru zakázáno! Hrozí pokuta až 100 000 Kč

Tomáš Votruba
Diskuze (130)
Používání aktivních i pasivních antiradarů je protiprávní a bude posuzováno jako přestupek se sankcí až 100 tisíc korun. Shodli se na tom zástupci ministerstev dopravy a vnitra.

Používání antiradarů je protiprávní a bude posuzováno jako přestupek se sankcí až 100 tisíc korun. Shodli se na tom zástupci ministerstev dopravy a vnitra. Pod hrozbou sankce je tak zakázáno používat jakýkoli antiradar, ať už aktivní či pasivní. Zástupci obou ministerstev se prý shodli na tom, že funkce radaru jako prostředku měřícího rychlost vozidel není pouze technická, ale především kontrolní.

Antiradary používají běžní účastníci silničního provozu, aby se tak vyhnuli případnému postihu za překročení maximální povolené rychlosti. Jde o pasivní zařízení, které s předstihem hlásí řidiči zvukovým signálem umístění radaru. Dosud bylo možné použít pasivní antiradar, což je nyní na základě jednání ministerstev dopravy a vnitra zakázáno.

Tomáš Votruba
Diskuze (130)
18. 8. 2006 19:03
Re: Cyberdyne technologies, s.r.o. VYJÁDŘENÍ
:yes:
17. 8. 2006 21:22
Re: ANTIMOZEK
Jsem přesvědčen, že ano. Nevěřím současně, že by za stávající právní úpravy, mohl nějaký soud podpořit předznačené stanovisko ministerstva.
17. 8. 2006 21:20
Re: Tož nevim,
Na tohle je čas... především by ti museli prokázat, žes měl antiradar v kritickou dobu v provozu... nepředpokládám, že ten výklad, co údajně učinili, zahrnuje i zákaz převážení antiradaru ve voze. A i když by ti prokázali, že byl v provozu (to samozřejmě nemohou, také jak?) museli by prokázat, že tys byl o indikaci radaru antiradarem upozorněn a že to tvé smysly zaznamenaly... což je prakticky vyloučeno. Je to taková taškařice... :-) Vedle toho, ten antiradar může držet v ruce spolujezdec... a zrovna tak, jako může spolujezdec za jízdy nasávat slívovici rovnou z láhve... a není to přestupek... může si hrát s antiradarem... no, je to tu takovej radarovej kocourkov...
17. 8. 2006 19:34
Re: Vážení....
Já bych antiradar nepřeceňoval... Konec konců... svou roli sehraje... v měřeném úseku pojedeš předpisově... :-) a o to snad policii jde, ne? Já nejsem přesvědčen, že záměrem zákonodárce bylo znemožnit užívaní aktivních i pasívních antiradarů... záměrem přece bylo... abys nemohl měření znemožnit. Ale detekovat je... jakkoli (očima, antiradarem, rádiem...) to prostě není zákonem zakázaná činnost.