Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prague Harley Days 2017: Znáte bikerské hry v jízdních dovednostech?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Praha prožije první zářijový a zároveň poslední prázdninový víkend ve znamení strojů značky Harley-Davidson a to díky akci Prague Harley-Days, jejichž součástí budou i bikerské hry.

V pořadí 4. ročník akce Prague Harley Days se letos uskuteční v termínu 1. a 2. září 2017 v areálu holešovického Výstaviště. Návštěvníci se mohou těšit na zábavu pro celou rodinu, šanci získat motocykl zcela zdarma, spanilou jízdu, výstavu motocyklů, jízdy na strojích Harley-Davidson, koncerty, galavečer thajského boxu a zážitek jim zpestří i bikerské hry.

Ty se tentokrát představí ve zcela nové podobě - týmové s jezdcem, mechanikem a silákem, na jejichž konci bude pro nejlepší tým výhra speciálního VIP packu na pražské oslavy 115. výročí založení značky konané v příštím roce.

Bikerské hry zpestří jezdcům i návštěvníkům Prague Harley Days sobotní odpoledne 2. září. Odstartují zhruba ve 12:30 a trvat budou až do 16hodin, následně pak okolo 16:30 proběhne vyhlášení vítězů.

Pro letošní rok však získávají i bikerské hry novou podobu. Tentokrát už nepůjde o soutěže jednotlivců, ale bude se jednat o týmové aktivity. Každý tým tak musí být minimálně tříčlenný, zahrnující pozici jezdce, mechanika a siláka, kdy pro každého z nich bude nachystána speciální disciplína.

Hlavní součástí bikerský her bude motocykl Harley-Davidson, který musí mít každý člen týmu. Pro ty, kteří zatím motocykl H-D nevlastní bude připraven speciální unifikovaný motocykl značky, tak, aby touto skutečností nebyli limitováni. Postačí jim tak pouze odpovídající řidičské oprávnění a moto výbava.

„Letos jsme chtěli bikerské hry zpestřit, aby se mezi sebou týmy hecovaly a překonávaly, a naopak jednotliví členové si fandili a podporovali se. A hlavně, na Harleyi není člověk nikdy sám, tak proč by měl v rámci bikerských her bojovat jen sám za sebe,“ vysvětluje novou koncepci Jarda Vavřina z Harley-Davidson Praha, organizátor Prague Harley Days.

A jaké disciplíny na soutěžící čekají? Zde je malý souhrn, který zároveň může být i pozvánkou a motivací, proč se právě bikerských her zúčastnit. Stále je ještě několik volných míst, proto není vhodné dlouho s přihláškou otálet. Týmy se mohou pořadatelům hlásit prostřednictvím formuláře na www.pragueharleydays.cz, kde jen uvedou pojmenování svého týmu a kontaktní osobu.

Jízda pomalosti pro jezdce

Pro člena týmu, kterému bude přidělena role „jezdce“ je připravena speciální disciplína v pomalé jízdě. Vyznačenou trať tak musí projet co nejpomaleji, v co nejdelším čase, bez toho, aby se dotkl nohou země. Každý dotek země je považován za porušení pravidel a jezdci bude z celkového času odečteno 5 vteřin. Vyhrává pak pochopitelně jezdec s co nejdelším časem jízdy.

Výměna pneumatiky pro mechanika

Pro týmového „mechanika“ je připravena disciplína výměny kola. Soutěžící musí sundat a následně znovu umístit pneumatiku do ráfku, jen za pomoci montážní páky. Zde pochopitelně vyhrává mechanik, který dosáhne nejkratšího času výměny pneu.

Překvapení pro siláka

Speciální disciplína je připravena i pro fyzicky nejzdatnějšího člena týmu, „siláka“. Tento úkol však bude jakýmsi překvapením, a tak bude oznámen až na místě. Vyhrává opět soutěžící, jenž zadaný úkol splní v co nejkratším čase.

Po sečtení všech výsledků bude hned v rámci sobotního večera vyhlášen nejlepší tým, který získá VIP pack, včetně ubytování a dalších benefitů, na oslavy 115. výročí založení Harley-Davidson, které se konají 5. - 8. července 2018 v Praze.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
28. 6. 2017 06:32
nic
Seju na ně. Pojedu jinam.
27. 6. 2017 17:18
Na srazu ...
Na srazu Harleye postaví k bráně, strašně se naleje a vrána k vráně ...
(Tři sestry: Na srazu - [odkaz] )