Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praha 7 zavedla v Holešovicích nejvyšší rychlost 30 km/h

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)
Radnice Prahy 7 zavedla na území Holešovic maximální povolenou rychlost 30 kilometrů za hodinu. Důvodem je zvýšení bezpečnosti, sdělil ČTK místostarosta Ondřej Mirovský (Zelení).

Snížení rychlosti se netýká všech ulic, výjimku tvoří hlavní tahy jako jsou ulice Argentinská, Komunardů, Vrbenského či Dělnická. Městská část zavedla zónu maximálních 30 kilometrů za hodinu loni v okolí Letenské pláně.

"Praha 7 má se snižováním rychlosti dobré zkušenosti. Po loňské úpravě na Letné se nám podařilo víc ochránit například citlivá místa u školek a po zavedení zóny nemáme v těchto lokalitách zatím hlášenou závažnější nehodu," uvedl Mirovský.

Jednotlivé úseky zóny poznají řidiči podle dopravních značek, na některých místech je zbrzdí retardéry nebo optické prvky, jako například vodorovně vyznačené pruhy na vozovce kolmé ke směru jízdy. "Automobilová doprava bude zklidněná, nikoli omezená. Snížená rychlost vede ke zlepšení celkové dopravní obslužnosti území," uvedl Mirovský.

Radnice také rozšíří počet parkovacích míst, kterých má nedostatek. Vznikne zhruba 200 nových placených parkovacích míst ve Vrbenského ulici a ulici Za Elektrárnou. Radnice ročně vydá asi 14.000 parkovacích karet, ale na území městské části je zhruba 9500 míst. Od loňska mohou obyvatelé Prahy 7 využívat i podzemní garáže na Letné, které vznikly při stavbě tunelu Blanka.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (44)
Avatar - Ada je zase tady
11. 4. 2018 08:50
to zase bude kšeft
kolik si myslíte, že má Dolínek bokem za každou novou dopravní značku? :no:
Avatar - Hammunasakra
17. 1. 2018 23:57
Re: jsme v rukou šílenců
To ne = pravý komunisti uškodili nesrovnatelně víc = jak všichni víme = máš snad pocit že tady sou platy, infrastruktura, nebo jen silnice a dálnice [odkaz] jako v Rakousku = s kterym sme před tim než to tu začali řídit komunisti byli na stejný úrovni? >:-[]

Ale blbů politiků = je všude dost = to zas jo >:D

Tuhle ptákovinu bohužel část lidí z nevědomosti připisuje ekologum apod. = který si leda tak ťukaj na čelo co dovedeou politici vymyslet >:-[]
Avatar - Barrichello
17. 1. 2018 10:06
Re: jsme v rukou šílenců
neormaxistů je plná EU >:D a vymýšlej větší pí*oviny jak starý komunisti >:D
17. 1. 2018 00:12
Re: strana zelených
Plive se po Zelených, ale zvedají pro tyto kraviny ruce všichni, včetně ANO, ODS, ČSSD, KDU. Třeba v Brně hlavně hlasy ANO prošlo rezidenční parkování. Náklady ve stamilionech, reálně místa nepřibudou, mnoha lidem přidělají neřešitelný problémy nebo seberou hodinu času denně přesednutím do přetíženýho MHD. A aby toho nebylo málo, ještě těm co začnou dojíždět vlakem přesunou nádraží kilometr od hlavního přestupního uzlu - to už si taky schválili. Ať se projdou, ne? 30 km/h nám tady taky všude možně nasekali, nedodržují je ani řidiči autobusů MHD, protože jsou na úplně nesmyslných úsecích. Ale vohnouti je budou furt dokola volit.
Avatar - Hammunasakra
16. 1. 2018 23:08
Re: strana zelených
Neplácej hlouposti [odkaz]

Tahle kravina nemá co dělat s ekologií = tohle prostě vymyslel blb = a další blbové to schválili :-)