Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praha chystá revoluci v parkovacích zónách

David Bureš
Diskuze (7)
Modré zóny byly jen začátek. Okraje vozovek budou v Praze pestrobarevné.

Pražští zastupitelé chtějí uvolnit parkovací místa v centru hlavního města. Chystají se nové parkovací zóny, které budou mít hned několik barev.

V současnosti je centrum Prahy rozděleno do tří parkovacích zón. Ty modré jsou vyhrazeny pouze pro lidi s trvalým bydlištěm nebo sídlem firmy v dané lokalitě, oranžové a zelené zóny jsou určeny pro krátkodobá stání na dvě a šest hodin.

Systém zón bude zcela přepracován, vzniknou ještě další zóny – stříbrná, červená, žlutá nebo černá. V každé zóně přitom bude moci stát pouze automobil dané barvy. U zvláštních odstínů bude rozhodovat barva karoserie uvedená v technickém průkazu auta.

Magistrát chce tímto krokem uvolnit parkovací místa v centru Prahy. „Rezidenti si stěžují, že nemají kde parkovat. Před komunálními volbami si je musíme trochu naklonit,“ vysvětluje pražský zastupitel za ODS, který si nepřál být jmenován.

Pří plánování zón bude údajně pamatováno na to, jaké barvy karoserií jsou aktuálně v módě. „Nejvíce bude bílých a stříbrných zón. Pro bílou hraje i fakt, že se sežene nejlevněji,“ přiznává již jednou citovaný radní. Díky použití více bílých zón třeba nad fialovými má Praha na plechovkách barvy ušetřit až 100.000 korun ročně.

Obchodníci z centra města jsou z plánů magistrátu nadšeni, více zón by mělo přilákat nové zákazníky. „Je to skvělý nápad. Jen doufám, že to není nějaký apríl,“ prohlašuje Jana Drahá z butiku Prada v Pařížské ulici.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - ManInBlack
2. 4. 2013 17:04
Modrá zóna
Krucinál. Já mám zrovna auto modrý barvy :-(
1. 4. 2013 16:24
Re: apríl
To má logiku, nenapadlo mě to. :-)
1. 4. 2013 14:53
Re: apríl
10:31 je snad ještě před 12:00. ;-) >:D
1. 4. 2013 13:48
April
APRÍÍÍÍÍL

>:D >:D >:D
1. 4. 2013 13:28
zase nekdo upadl na hlavu
popravde vetsi blbost uz nemohli vymyslet ale to je v tomhle state zcela normalni.za chvili by mohli i rozdelit chodniky, ze na urcite chodniku budu moci jit v urcite barve obleceni. jeste ze uz jsem na tyhle blbosti imunni