Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praha znovu vypsala soutěž na služební auta pro strážníky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Praha znovu vypsala zakázku na nákup služebních vozidel pro městské strážníky. Tentokrát chce koupit osobní vozidla a minibusy za 23,5 milionu korun bez DPH.

Nová auta se městské policii nedaří nakoupit už několik let. Původní zakázku za skoro 90 milionů nedávno magistrát zrušil, přihlásil se totiž jenom jeden zájemce. Noví se můžou hlásit do letošního srpna.

Podle města půjde o nezbytnou obnovu zastaralého vozového parku strážníků, kteří na nová auta čekají řadu let. Průměrné stáří jejich služebních vozidel je 8,5 roku, najeto mají kolem 200.000 kilometrů. Naposledy nakoupili 24 nových aut v roce 2010.

Původní zadávací řízení na nákup aut začalo před několika lety, zakázku ale zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). V rámci následující soutěže měla policie první auta dostat v roce 2013. Zastupitelé ale jednání několikrát odložili a problematickou zakázku schválili až v září téhož roku. A prvních vozů se městská policie nedočkala ani vloni, zakázku magistrát vypsal až v září.

Městská policie původně měla dostat 200 vozidel, magistrátu mělo sloužit zbylých 16. Šlo především o osobní auta, ale i pick-upy, 24 vozů s pohonem všech kol a několik minibusů.

Teprve až se bude vědět značka nových aut, začne podle ředitele strážníků Eduarda Šustera otevřená soutěž na servis vozů. Ten dosud zajišťuje autoservis Jíša, který je spojován s událostmi kolem bývalého šéfa strážníků Vladimíra Kotrouše odsouzeného za podvody.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - demonicus
18. 7. 2015 21:21
Re: Šlapat chodník !
Aby ty botičky nemuseli tahat na zádech, nebo v kárce - nic jiného nedělají.
18. 7. 2015 11:28
Zavadejici informace o p. Jisovi.
Ano, presne tak, p. Jisa oznamil, ze po nem chce reditel MP uplatek a diky nahravce se podarilo reditele usvedcit. P. Jisa z toho musel (a jiste doted ma) mit nervy nadranc.

Novinari auto.cz by se meli drzet tematu aut, pripadne si overit fakta, nez vypusti takovouto dezinformaci, ktera p. Jisu muze poskozovat, protoze samozrejme spousta lidi uz na tuto kauzu zapomela a nezna souvislosti.

Pro redakci: bylo by mozne tuto zavadejici informaci opravit?

Dekuji.
18. 7. 2015 11:27
Šlapat chodník !
Nikdy jsem nepochopil proč by měli mít strážníci vůbec nějaká auta pro běžné hlídkování. Jako u nás na 15 000 městě, které přehodím kamenem. Mají 3 auta a jezdí sem a tam. Hybaj šlapat chodník ...
Avatar - Emel
18. 7. 2015 10:36
Jíša
Ten dosud zajišťuje autoservis Jíša, který je spojován s událostmi kolem bývalého šéfa strážníků Vladimíra Kotrouše odsouzeného za podvody.

Už si to nepamatuju, ale nebylo to náhodou tak, že servis tehdy odmítl "provize" a spolupracoval s policií?