Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prahu opouštějí účastníci závodu luxusních aut Gumball 3000

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Z Prahy odjíždějí účastníci závodu luxusních aut Gumball 3000. Od rána postupně opouštěli parkoviště u hotelu Hilton, kam se na drahé vozy přišlo podívat asi 150 lidí.

Kolem poledne tam zbývalo už jen několik automobilů. Závodníci míří po dálnici D1 do Maďarska, cestu po Evropě ukončí o víkendu v Bukurešti.

Česká policie v souvislosti s akcí, které se zúčastní silná auta, nasadila do terénu své rychlé vozy Škoda Superb a Volkswagen Passat. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan ve středu večer uvedl, že v souvislosti s akcí nezaznamenali v metropoli žádné problémy. Policisté podle něj nepřijali kvůli jízdě mimořádná opatření, ale věnují jí zvýšený dohled a jsou v úzkém kontaktu s organizátory. Pražská policie v souvislosti s odjezdem aut podle Hulana žádné problémy nezaznamenala.

Stovky zvědavců čekaly ve středu na auta značek Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini nebo Aston Martin v originálních úpravách do noci. Kolem 150 lidí, zejména cizinců, dorazilo i ve čtvrtek ráno. Jeden z vozů ale do Bukurešti nejspíš nedojede. Černobílé kostkované Ferrari totiž museli před hotelem naložit na odtahové vozidlo a odvézt.

Pro letošní jízdu byl například zhotoven takzvaný Batmobil, inspirovaný vozidlem superhrdiny Batmana. Gumballu 3000 se účastní mnohé celebrity, například bývalý pilot Formule 1 Jean Alesi nebo jeden z nejúspěšnějších DJ současnosti přezdívaný Afrojack.

Letošní 18. ročník jízdy odstartoval v neděli z Dublinu za účasti herce Davida Hasselhoffa či pilota Formule 1 Davida Coultharda. Praha je čtvrtou zastávkou jízdy, předtím zavítala například do Belfastu, Manchesteru nebo Londýna.

Gumball 3000 měl premiéru v roce 1999. Autorem myšlenky je britský podnikatel Maximillion Cooper, který chtěl projektem propojit akční sporty, auta a hudbu. V následujících deseti letech přerostl koncept z undergroundové události ve světoznámou značku. Akci každoročně sleduje více než 60 milionů televizních diváků a přes 100 milionů lidí na sociálních sítích.

V minulých dvou letech Gumball do ČR nezavítal a v tuzemsku se konal podobný podnik pod názvem Diamond Race. V roce 2013 zaplatili účastníci Gumballu v ČR asi 20 pokut, především za rychlou jízdu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
7. 5. 2016 00:35
Luxusní?
Si zase někdo plete sportovní a luxusní auta... Ale hezké to bylo :yes:
6. 5. 2016 12:06
Re: *
kdybych byl duslednej, tak se uvadi, ze 1 nakladak poskodi silnici jako 16tis osobaku.
takze jestliže ja platim silnicni dan cca 1500kc (po všech slevach), velkej nakladak by mel reciprocne platit přes 20 mega.
nebo jestliže ja zaplatim za znamku na dalnici 1500kc a najedu po dalnicici 15tis km, tedy 0.1kc/km, nakladak by mel platit 1600kc/km ....

ja proti cyklistum nemá nic ani nahodou, naopak, at jsou to amateri jako ja nebo zavodnici, ja je beru, ale když nejakej závod, radsi kratkodobe uzavrenej usek, nez je pustit do plnyho provozu
6. 5. 2016 11:59
Re: do prahy zavitaj behem dvou dnu krasny stroje
Ja ti to teda vysvetlim ked sa nikto k tomu nema. Takym jednoduchsim sposobom aby si to pochopil aj ty. Americki agresori tiez nejazdia len na vlastnych strojoch a nakupuju aj nieco od fasistov. Predpokladam ze ty mas tiez doma kopu veci od cinskych komunistov a nie si komunista... Takze nezovseobecnuj a neries druhych. Btw. pise sa rok 2016.
6. 5. 2016 11:50
Re: *
Jakou proboha silniční daň? Ty na svym autě pro soukromý účely (protože ano, ta kola též nesloužej k podnikání, víme) nějakou platíš? A myslíš si, že všichni ti cyklisti jsou na podpoře a daně neplatěj, nebo co?
6. 5. 2016 11:47
Re: *
No, jo ti přeju, aby si tato neorganizovaně někdo zabral cestu, až ty budeš někam potřebovat dojet. Kolik platí takoví cykliste silniční daň? Můžu si uspořádat malování křídou na D1 ?