Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pravděpodobně vůbec první havárie Golfu GTI VII. generace

Michal Fokt
Diskuze (41)
Tak už to má za sebou (asi vůbec) první gétéíčko sedmičkové generace Golfu. Stalo se tak při novinářské prezentaci v Jižní Africe...

Pokud máte možnost jezdit s nějakým autem jako jedni z prvních, tak také existuje docela velká pravděpodobnost, že budete mít také primát, co se případných crashů týče. Ano teď mluvím o novinářích, kteří navíc v rámci zkušení možností aut testovací exempláře úplně nešetří. A tak se stalo, že při prezentaci poblíž jihoafrického Cape Townu havaroval zřejmě úplně první Golf GTI sedmé generace.

Ovšem viníkem v tomto případě nebyl žurnalista za volantem, jak prozradil spolujezdec dotyčného vozu na twitteru. Přímo před nimi se totiž z protisměru otáčel "domorodý" pick-up od Toyoty. A když si k tomu přidáte jízdní režim, jenž měl asi do ekojízdy dost daleko, nebyla šance střetu zabránit a posádka si tak vyzkoušela, jaké to je, když vám před obličejem bouchne airbag.

Přestože prý šlo o poměrně silný náraz, pasivní bezpečnost GTIčka zafungovala na výbornou a z incidentu nikdo neodešel se zraněním, což je nakonec ta vůbec nejlepší zpráva. A Volkswagen je také v pohodě - první auto "prodal" pojišťovně.

Michal Fokt
Diskuze (41)
8. 7. 2013 08:04
Re: Zumpa predajnej zurnalistiky
>:D
6. 7. 2013 10:37
se těším na články: Prvnímu dítěti vypadl v Golfu GTI první mléčný zub nebo Poblíž Volfsburgu si v Golfu GTI zasouložil první mladý pár a také Devatenáctiletá Elke poprvé vezla v Golfu GTI svého malého yorkshaira Putziho.
6. 7. 2013 10:00
Re: Gratuluji
Seriózní novinář v českém prostředí by předně dodržoval elementární žurnalistickou etiku vůči českému jazyku - jestliže je pro zahraniční město zažité jeho české pojmenování, o čemž v případě Kapského Města není pochyb, tak se používá. V okamžiku, kdy si přečtu v úvodu něco o "Cape Townu", tak vím, že to psal ignorant - a tudíž mě nepřekvapí, že i zbytek textu je co do obsahu i zpracování odpad.
Avatar - umimvsechno
5. 7. 2013 22:35
Re: ...
Vy máte pocit, že je to vtip, že... :-) Tak není.
5. 7. 2013 21:52
Re: Hilux
Ano, dokázal, ale to nic nemění na tom, co jsem napsal. Moderní motor s kladivem a šroubovákem v ruce dohromady nedáš.