Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pražští strážníci budou nakupovat nové motorky. Kolik a za kolik?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Pražská městská policie připravuje veřejnou zakázku na nákup 44 nových motocyklů. Předpokládaná hodnota zakázky je zhruba devět milionů korun. V rozhovoru s ČTK to řekl ředitel strážníků Eduard Šuster.

Důvodem nákupu je obměna motocyklového parku a snaha sjednotit značky a typy motocyklů. Městská policie využívá nyní 95 motocyklů, které slouží pro hlídkovou činnost. Městskou policie zřizuje hlavní město.

"Historicky si městská policie v rámci nákupu motocyklů pořídila množství různých značek a kubatur. Je to velký rozptyl, který nyní chceme zúžit. Snížíme tak i náklady například na servis," řekl Šuster. Většina nyní používaných strojů pochází z období do roku 2005.

Dodané motocykly by už měly být uzpůsobeny potřebám strážníků a mít potřebné vybavení. Městská policie by tak už nemusela investovat další peníze do úprav strojů. Motocykly by měly být pořizovány ve dvou kubaturách, a to 125 m3 a 500 m3. "Jiné nepotřebujeme," řekl Šuster.

Městská policie nyní připravuje zadávací dokumentaci zakázky. "Pokud vše půjde dobře, začneme je v rámci služby využívat na podzim," řekl Šuster. Konečná cena bude záležet na výsledku výběrového řízení.

Městskou policii zřizuje město a zaměstnává přes 2200 lidí. Loni přijala MPP od ledna do listopadu 196 nových zaměstnanců. Náklady na provoz městské policie se ročně pohybují okolo 1,5 miliardy korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
2. 2. 2017 15:39
Re: kubatura
oni totižto nekupujú motorky ale rovno rakety...
2. 2. 2017 13:16
kubatura
Jste si jistí, že kubatury motocyklů budou 125 a 500 METRŮ krychlových? >:D