Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Představení nového elektrického Seatu se blíží. Dočkáme se v příštích týdnech

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Seat po vzoru ostatních značek koncernu Volkswagen připravuje svůj vlastní elektromobil. Bude to auto s technikou VW I.D. Neo, ale větší.

Nový elektromobil značky Seat se podle zdrojů britského Autocaru ukáže již velmi brzy. Premiéru bychom měli čekat závěrem února, přičemž poprvé si auto prohlédneme začátkem března na autosalonu v Ženevě.

Španělská automobilka zatím neprozradila jméno (spekulovalo se o označení Born), ale už známe nějaké podrobnosti o technice. Elektromobil má být sourozencem Volkswagenu Neo, což je první elektrické auto z rodiny konceptů I.D., která má odstartovat doslova elektrickou automobilovou revoluci. Základ utvoří modulární platforma MEB, kterou dostane také sériové provedení Škody Vision X.

Technická data zatím zůstávají tajemstvím, Seat však slibuje dojezd okolo 500 kilometrů na jedno nabití, což je stejná hodnota, jako u chystaných elektromobilů slibují Volkswagen a Škoda.

Navíc se předpokládá, že auto očekávané v Ženevě se stane prvním elektromobilem Seatu. Předběhnout by jej eventuálně mohlo ještě čistě elektrické Mii, sourozenec modelů e-Citigo a e-Up, avšak priority Španělů se údajně soustředí právě na model Born.

Auto je prý větší než VW I.D., ale menší než elektrické SUV Škodovky. Zatím tedy zůstává otázkou, jestli půjde o elektrickou alternativu k Leonu, nebo Seat vsadí na módní crossover.

Tím ale elektrifikované plány Seatu nekončí. S plug-in hybridním pohonem se počítá pro novou generaci modelu Leon. S největší pravděpodobností dostane stejnou techniku jako příští Volkswagen Golf GTE.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - ElectroDad
10. 2. 2019 09:20
krásné auto v novém segmentu
Bom od Seatu se zdá jako krásné auto a vhledem k tomu, že se pouští do nového segmentu sportovně-laděného třídveřového hatchbacku, tak by mohli mít s tímto elektromobilem slušný úspěch u mladé generace technologických nadšenců se slušným příjmem a zatím bez rodiny - ti podle mě budou "early adopters" elektromobility. Držím Seatu palce a doufám, že se auta dočkáme už příští rok.
9. 2. 2019 20:49
Re: el. nemá smysl
A ja som si myslel, že bez mozgu sa žiť nedá...
9. 2. 2019 17:01
el. nemá smysl
Josef (on) 09/02/2019 at 16:51
Proč mít auto na elektriku??? O emise tu vůbec nejde pokud by si úředník došlápl na zaoceánské lodě tak jsme v pohodě.Začíná to stát všechno za nic, všechno je umělé auto už skoro neřídíme a ani nic necítíme když ho řídíme.Problém je v tom že nejsme jednotní a neumíme úředníka vyhodit když plácá blbosti a nahradit ho jiným.\Dokáže si vůbec někdo představit že za pár let budou téměř všechna auta elektrická, jak to dopadne s el.sítí a kde vezmou nabíječky lidi z paneláků?Dokáže si někdo představit že plán je takový: AŽ BUDOU VŠECHNA AUTA JEZDIT NA ELEKTRIKU TAK JÍ TAK ZDRAŽÍME ŽE LIDI BUDOU MÍT STEJNĚ SMŮLU A BUDOU JÍ MUSET ZAPLATIT !!!!Tak že pak nás ten kilometr vyjde dráž než s naftovým nebo benzínovým autem teď.\To jsme všichni tak slepí a nikdo tohle nevidí???????
9. 2. 2019 12:58
Seat
Neviem prečo, ale žiadny z modelov "auto emoción" vo mne nikdy nijaké emócie, ani túžbu vlastniť ho nevyvolal. Toto by som tiež nechcel, ale napriek tomu uznať musím, že napriek určitej dávke konzervatizmu a jednoliatemu fádnemu laku vyzerá nadmieru dobre. :yes: