Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra nového Volkswagenu Polo se blíží. Už se ukazuje na prvním videu!

David Bureš
Diskuze (10)
Nová generace Volkswagenu Polo povyroste, což spolu s použitím platformy MQB zvětší vnitřní prostor. Z motorů budou k dispozici hlavně tříválce.

Video se připravuje ...

Volkswagen se připravuje na důležitou premiéru, již brzy se světu představí nová, šestá generace malého modelu Polo, který patří mezi vůbec nejprodávanější vozy v Evropě. Ještě než se novinka oficiálně odhalí světu, zveřejnila automobilka video, v níž se nové polo ukazuje ještě zakryté kamufláží.

Už díky dřívějším špionážním fotografiím dobře víme, že nové polo bude následovat v trendu svých předchůdců a bude vypadat jako zmenšený golf. Ostře řazené světlomety a úzká maska chladiče připomene aktuální sedmou generaci golfu po faceliftu, zatímco jednoduše řešená záď evokuje aktuální Seat Ibiza. Není divu, když oba vozy jsou postavené na platformě MQB A0 určené pro malé vozy. Uvnitř pak najdeme příplatkovou digitální kapličku s přístroji, kterou polo převezme z větších volkswagenů.

Co se týče rozměrů, tak polo vyroste, s délkou 4.053 mm jako první generace tohoto modelu překoná magickou hranici čtyř metrů. Rozvor dlouhý 2.564 mm má být shodný jako u sesterské ibizy. Podobně se díky zástavbě architektury MQB má rozšířit rozchod obou náprav. K dispozici bude výhradně pětidveřový hatchback, s třídveřovým modelem se už nepočítá. Stejnou techniku ale použije i chystané malé SUV.

Nabídka motorů bude prakticky shodná s ibizou, což bude znamenat různé varianty tříválce 1.0 TSI, čtyřválec 1.5 TSI Evo a různé varianty 1.6 TDI. Potvrzen je i příchod přeplňovaného tříválce 1.0 TGI schopného spalovat CNG nebo hybridní verze, která patrně využije čtyřválec 1.5 TSI. Na vrcholu nabídky bude jako dosud stát Polo GTI, které podle posledních zpráv projde upsizingem. Současnou osmnáctistovku by měl nahradit čtyřválec 2.0 TSI s výkonem okolo 147 kW.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - twistedTSD
5. 5. 2017 13:45
Re: Jo
No a to je právě otázka. Současné Polo je na výběhovku pěkně předražené a to nové se určitě hodně přiblíží C segmentu, takže o volbu sociálně slabých rodin nepůjde. Ani laciněji vyrobená Ibiza, technicky shodná s Polem, není levná.
Avatar - Sumi2000
5. 5. 2017 11:36
Re: Jo
Ale cenově je to pořád Polo..což může být cenová volba pro menší rodinu , která nemá na Golfa ;-)
Avatar - Emel
5. 5. 2017 09:54
Re: Skrátka Polo.
Hlavně s tím dvoulitrem to bude nuda k ukousání
Avatar - Emel
5. 5. 2017 09:51
Re: Jo
Tam už je Up!...
Avatar - Blue Sun
5. 5. 2017 08:14
Jo
Designově na první pohled asi bude v pohodě, ale ten neustálý růst rozměrů se mi nelíbí. Za chvíli budou pod něj velikostně tvořit nový model, protože doroste do velikosti Golfa. Rozměry už dorovnává třetí generaci Golfu a rozvorem překonává i čtvrtou...