Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prémiovou řadu Citroën DS doplní sedan a SUV

David Bureš
Diskuze (18)
Pod hlavičkou prémiové řady DS jsou aktuálně nabízeny čtyři modely. Pracuje se minimálně na dalších dvou.

Citroën pracuje na dvou nových modelech pro premiérovou řadu DS. Americkému serveru Leftlane to sdělil Arnaud de Lamothe, ředitel komunikace v této francouzské automobilce.

První chystanou novinkou je sedan střední třídy, který se stane nástupcem avantgardního modelu C6, jehož výroba skončila loni. Leftlane tvrdí, že mezi konkurenty tohoto Citroënu bude patřit například Audi A3 sedan.

Tříprostorová A3 je však řazena spíše do nižší střední třídy, a tak je možné, že francouzský model bude umístěn na pomezí těchto segmentů.

Dřívější zprávy naznačují, že vzhled sériového auta se inspiruje u dřívějších konceptů Metropolis a Número 9. Obě studie byly hybridy, Metropolis použil elektromotor a přeplňovaný dvoulitrový šestiválec, v útrobách Númera 9 pracoval přeplňovaný čtyřválec 1,6 THP a elektromotor. Některé z těchto ústrojí by mohlo být nabídnuto i pro sériovou verzi.

Druhým chystaným modelem je kompaktní SUV zacílené na Audi Q3, BMW X1 a Mercedes-Benz GLA. O názvu se zatím pouze spekuluje (že by DSX?), tvarově tento model bude vycházet z letošního konceptu Wild Rubis, techniku bude sdílet s MPV DS5.

Oba chystané automobily budou představeny v příštím roce. Jejich hlavním odbytištěm má být Čína, kde je řada DS nabízena jako samostatná značka.

Prémiová řada DS v současnosti nabízí čtyři modely – malý hatchback DS3, pseudokabrio DS3 Cabrio, kompaktní model DS4 a MPV DS5, nabídku by mohl rozšířit i malý pětidveřový hatchback DS2. Jako první debutoval model DS3, název subbrandu odkazuje na slavný Citroën DS, který je někdy označován za nejhezčí automobil světa.

David Bureš
Diskuze (18)
Avatar - del42sa
17. 9. 2013 18:27
Re: To je guláš
Nejde o cenu v poměru k A3 nebo CLA. Jde o to, že skutečný nástupce modelu C6 respektive sériové provedení Metropolis/DS9 určitě nebude mít rozvor 2,6m ani vnější rozměry podobné A3 sedan a zcela určitě nebude stát jeden a čtvrt mega....

Tohle DS o kterém se mluví v článku a mylně je interpretováno jako nástupce C6 bude spíš automobil na pomezí střední třídy, konzervativněji pojatatý než DS5 a nejspíše i o něco málo větší.
Avatar - del42sa
17. 9. 2013 18:21
Re: Wild Rubis
sice se o tom v létě chvíli mluvilo, jako že pro velký ohlas možná přijde Wild Rubis i do Evropy, ale nakonec to Banzet popřel.... Navíc dodal, že vzhled rozhodně nebude tak radikální jako u konceptu, což je ale běžná praxe.

[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
17. 9. 2013 16:18
Re: Wild Rubis
Hodně pravděpodobně ne. Neni to VW a nemá to TDi >:D
Ne vážně to prozatim neni v plánu 8-s
Avatar - Francuz
17. 9. 2013 11:56
Re: Wild Rubis
To sa u nas predavat nebude?
17. 9. 2013 01:02
Re: DS - DELIKÁTNÍ SEGMENT
DS5 je krasna zvonku...z vnutra bych uz bol opatrny...mne pride moc gycova a lacna...prekombinovana...kvalita spracovania materialov horsia ako korejci, diesel bol pocut az moc ako diesel,ale citit 163k uz nie... :-)