Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přes 90 % zákazníků v autobazarech nyní žádá vozy s klimatizací

Prezentace klienta
Diskuze (13)
Téměř všichni zájemci o ojetý vůz, kteří v těchto dnech zavítají do autobazaru, požadují vůz s klimatizací.

„O tomto tropickém víkendu se v našich autocentrech prodávávala téměř výhradně klimatizované auta, bylo jich 94 %, ačkoliv běžně se jejich podíl pohybuje mezi 70 a 80 procenty,“ uvedl ředitel prodeje AAA AUTO David Keller. Rekordní zájem o klimatizované ojetiny bude podle něj v příštích dnech pokračovat vzhledem k meteorologické předpovědi velmi teplého počasí.

„Tuzemští motoristé si začínají rychle zvykat na to, že klimatizace může být součástí i levných ojetých vozů v cenové hladině pod 100 tisíc Kč, někdy i pod 50 tisíc Kč. U novějších a dražších vozů je dnes zákazníky klimatizace považována za samozřejmost,“ konstatoval David Keller. Zájemce o koupi ojetého auta by si měl funkci klimatizace vyzkoušet při zkušební jízdě. Chod klimatizace by měl být pravidelný a z ventilace by se neměl linout žádný zápach. „Osobně také doporučuji nechat alespoň jednou ročně zkontrolovat a vyčistit klimatizaci v odborném servisu,“ připomíná David Keller.

„V kabině auta bez klimatizace může vnitřní teplota snadno dosáhnout 60 stupňů Celsia, při delší stání na přímém slunci i více. Proto je klimatizace důležitým bezpečnostním prvkem, který snižuje únavu i nervozitu řidiče v letním období,“ zdůrazňuje David Keller. V současné nabídce AAA AUTO činí podíl vozů s klimatizací necelých 80%.

Prezentace klienta
Diskuze (13)
16. 7. 2010 14:44
Re: nechapem...
..i ty jeden taškáři.... :-)
Avatar - Barrichello
16. 7. 2010 14:09
Re: zima je na...
Akorát je na to vidět všechna špína, tukance a popř. i rez u hodně starých kousků.

Když už , tak slonová kost, to alespon dobře vypadá, ovšem tuto barva v UE zas tak moc značek neabízí, ale v USA to není problém.
15. 7. 2010 21:07
Re: zima je na...
No, mam stribrny lowend auto s klimou, 90% jezdim po meste, a od cervna do zari dekuju panubohu ze jsem si tenkrat koupil auto s klimou. Po cca 2 km zacina chladit, pohoda. V zime taky k nezaplaceni jak rychle vysusi vlhko.
Ale znam par lidi jako Ty, maji problemy jak s primitivni klimatizaci jako mam ja, tak se svyma x-zonovyma digitalnima. Proste smula.
Avatar - rohYpnol
15. 7. 2010 17:28
Re: zima je na...
Přesně jak píše SamanAR - u některých klientů je bílá naopak velmi žádaná. Obecně je bílá dnes opět v módě, tak nevím, co tu zkoušíš. Jinak ono i stříbrná/zlatá apod. je na tom stále fajn, na rozdíl od černých/modrých/zelených/vínových...
A hlavně - já myslel, že kupuju auto pro sebe a ne aby to byl prodejní šlágr až půjde do bazáru. To by pak všichni asi měli kupovat Fabii v Hátépé a nebo Oktávii f TéDéÍčku, se zimou a samozřejmě na hlínách... Ne, takhle fakt ne.
Avatar - gld
15. 7. 2010 16:10
Re: Nové autá bez klímy
je to dobrá vec ale nevedieť bez toho žiť?..toľké roky to šlo a zrazu sme mazny..