Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přijde Nissan Juke o naftové motory?

Michal Fokt
Diskuze (17)
Nissan finišuje vývoj druhé generace modelu Juke a proslýchá se, že se pro něj vůbec nepočítá s turbodiesely! Co ale dostane místo nich?

Nissan Juke si i přes svůj excentrický vzhled (nebo i díky němu?) získal v Evropě obrovské množství příznivců, jeho nástupce se však rozhodne trošku zariskovat - zklame totiž všechny vyznavače naftových motorů. Španělský magazín Motor přišel s informací, že se s nafťáky u druhé generace vůbec nepočítá. Ale co emise oxidu uhličitého?

Podle informací španělských kolegů by nová generace benzinových motorů Nissanu měla být tak úsporná, že naftové motory vůbec nebudou potřeba! To je sice sympatické, ale poněkud extrémní tvrzení. Realita bude nejspíš trošku jiná. Objevují se totiž informace, že Nissan v Evropě využije techniku nového člena aliance - Mitsubishi, což by znamenalo, že by Juke mohl dostat plug-in hybridní systém z chystaného crossoveru Eclipse. Japonci prý zvažují i elektrickou verzi, ta by ale asi velký prodejní šlágr nebyla.

Juke bude v další generaci využívat platformu CMF-B, použitou již u clia a micry, díky tomu bude o něco větší, širší a prý také nižší. Pokud jde o design, zatím není zřejmě, kterým konceptem z poslední doby se bude inspirovat, ale mohl by také být do určité míry spřízněn se studií Kicks, což by mohlo znamenat, že juke ubere z výstřednosti a vsadí spíše na sportovní styl, nicméně pokud mě paměť neklame, šéfdesignér automobilky Shiro Nakamura slíbil, že opět budeme překvapení, tak uvidíme.

Auto mělo být původně představeno ještě letos, nejnovější zprávy však hovoří o tom, že dojde k určitému zpoždění, objeví se tedy možná až v roce 2018.

Michal Fokt
Diskuze (17)
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2017 09:12
Re: Dizle netreba
Buď si jistej že tady to půjde rychlejš = rakovinotvory zmizej do deseti patnácti let ;-)
25. 1. 2017 22:25
Re: U toho šikmookého rendlíku
prípadne dvojtakt >:D >:D . V citygo to musí byť fakt pre fajnšmekrov :-!
Avatar - speedfred
25. 1. 2017 22:01
Re: U toho šikmookého rendlíku
a najlepsie nejaký 2 či 3 válec. Ty máš rád asi sado/maso techniku
Avatar - Ada je zase tady
25. 1. 2017 21:56
U toho šikmookého rendlíku
je to jedno. Tenhle samohyb si stejně kupují jen vypatlanci.
Kdyby byl diesel v Cígu, šel bych si ho koupit! :yes:
Avatar - Barry Lyndon
25. 1. 2017 21:20
Diesel do 3,5t je evropský omyl, za který všichni platíme sv
je dobře, že když ne my, tak alespoň mimoevropští výrobci mají rozum.