Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Primátorka Prahy Krnáčová: Blanku otevřeme na přelomu března a dubna

Jan Mička
Diskuze (6)
Nejpozději od dubna budeme konečně jezdit tunelem Blanka. Uvedla o primátorka Prahy Krnáčová v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Neustálé oddalování otevření tunelového komplexu Blanka začalo postupem času působit trochu ohraně. Největší „sekeru“ zřejmě udělal spor o finance mezi Prahou a společností Metrostav, kvůli kterému se dokonce těsně před finišem zastavily stavební práce. To ale nakonec nebyl jediným problém.

S koncem loňského roku se totiž rozvířilo téma o výměně kabelů, které byly poškozeny vlivem stoupající spodní vody po povodních v červnu 2013. Předběžný termín otevření se tak odložil až na letošní březen, nicméně nyní vyplývá, že neteče pouze do kabelů, ale možná také někomu do bot. Podle primátorky Prahy Krnáčové prý poškození není takové, aby bylo ohroženo otevření tunelu na přelomu března a dubna, to ale vyvrací informace MF Dnes.

Zatímco podle MF Dnes, která zjistila podrobnosti o měření odporu kabelů (více než 70 % kabeláže prý má izolační stav zhoršený o 99 %), s dubnovým otevřením příliš počítat nemůžeme, Krnáčová a dodavatel technologií ČKD Praha DIZ hovoří jinak. Poškození prý totiž není tak hrozné a v několika úsecích se nakonec vymění „pouze“ asi 450 metrů kabeláže. Účet za výměnu podle Krnáčové zaplatí dodavatel technologií.

Březnový termín otevření tunelu by tedy nakonec měl být platný, dokud se tak ale nestane, nemáme vyhráno. MF Dnes totiž na základě měření ČKD dále zjistila, že je potřeba vyměnit všechny kabely v kabelových chráničkách, což představuje desítky kilometrů vedení. Ani sama Krnáčová navíc neví, zda se důsledky stávajících problémů neprojeví později.

Jan Mička
Diskuze (6)
3. 2. 2015 18:15
Big tunel

Jen sem si vzpoměl na dotaz a Andreji slyšel si jí někdy mluvit?Ne.Aha a jak komunikujete?Andrej : my to máme na bilboardech:) Otevření se asi nedožijeme o dodržení termínu což je jinak pro normální lidi u klasických obchodů normální věc.Na Blance se holt akorát pouze nakapsovalo a ten zbytek je podružný.Ale máme řešení:Prostě Krnda
3. 2. 2015 15:04
Re: Ok,
Kolem voleb se zvyšují platy policajtům a úředníkům,aby měli Andrej s Adrianou klid na práci.
3. 2. 2015 15:02
Prostě to zařídí,ta naše Krnda
moudrá.
Avatar - Stejsn
3. 2. 2015 13:59
2016? 2017?
Bude třetí číslo v letopočtu aspoň jednička? 8-s
Avatar - 4hill
3. 2. 2015 12:05
Re: Ok,
pravděpodobně někdy kolem voleb.. >:-[]