Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští BMW řady 1 se v Americe prodávat nebude

Michal Fokt
Diskuze (3)
O tom, jestli se jedničkové BMW bude nabízet i v USA rozhodne možná poněkud překvapivě jeho konkurence od Audi a Mercedesu.

V době, kdy se chystají vyjet na silnice kupé a kabriolet dvojkové řady, postavené na bázi současné, druhé generace BMW řady 1, které vznikne na rozdíl od minulého modelu i jako sedan a crossover 1 GT, už v Mnichově přemýšlí, jestli vůbec bude mít smysl prodávat v USA jeho nástupce.

Nejde však o to, že se bude jednat o vůz s pohonem předních kol, tím BMW jen srovná krok se zbytkem německé prémiové trojky. Potíž je v tom, že kupé a kabriolet ponesou označení řada 2 a jediným pro Ameriku zajímavým modelem řady 1 tak zůstane sedan. Ten by však měl být pochopitelně o poznání lacinější, než kupé a kabrio a BMW se tedy bude muset rozhodnout až poté, co zjistí, jakou cenovou politiku na obdobný model použije konkurence.

Sedany Audi A3 a Mercedes-Benz CLA se zatím v Americe neprodávají, Audi ale hatchback A3 nabízí za 27.270 dolarů a dá se tedy předpokládat, že se i čtyřdveřový model dostane vcelku komfortně pod hranici 30 tisíc dolarů, zatímco aktuální jedničkové kupé začíná na 32.500 dolarů, přičemž základní modely BMW řady 3 a Audi A4 shodně startují též na 32.500 dolarů.

U Audi tedy mají mezi A3 a A4 daleko větší prostor, zatímco u BMW by mohlo hrozit, že budou automobily hned tří tříd ve velmi těsném cenovém rozpětí. Jistou přítomnost ze stejného důvodu nemá v USA ani chystaný sedan současné, druhé generace jedničky. I v jeho případě bude záležet na tom, kolik budou stát sedany Audi a Mercedesu a také to, jak velký budou mít prodejní úspěch. Aktuální americká nabídka BMW řady 1 totiž kdovíjakým šlágrem není, což ovšem platí i pro pětidveřovou A3...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - tune.lar
9. 5. 2013 19:00
Re: Není divu....
proč ne?
Avatar - wladyk
9. 5. 2013 18:32
Není divu....
Taky bych si BMW s pohonem na předek nekoupil. :no:
Avatar - 3_diamanty
9. 5. 2013 14:24
no BMW to v USA nema az take ruzove ako si kazdy mysli
tabulka predaja modelov v usa za 4 mesiace je tu:

[odkaz]

uz aj Ecko je pred 5kou... sa pozrime kde su japonci korejci.... europa ma co robit....