Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace ostrého hatchbacku Mercedes-AMG A 45 má dostat přes 400 koní

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Teprve před několika dny byl představen faceliftovaný Mercedes-AMG A 45 s výkonem 381 koní, i přesto se již hovoří o další generaci vozu, která má překonat hranici 400 koní.

Současný Mercedes-AMG A45 disponuje nejsilnějším dvoulitrový čtyřválcem na trhu, po nedávném faceliftu má výkon 280 kW, tedy 381 koní. Tobias Moers, generální ředitel divize Mercedes-AMG, se však již rozpovídal o budoucnosti tohoto ostrého hatchbacku, která je veskrze zářná.

Moers v rozhovoru pro Auto Express potvrdil, že druhá generace A 45 AMG dostane zcela nový čtyřválcový turbomotor, který zvládne produkovat výkon vyšší než 400 koní (298 kW). Moers doslova řekl: „Pro naše zákazníky je důležité mít nejsilnější vůz v segmentu.“ Mercedes-AMG se tak bude snažit překonat ty nejlepší ve třídě včetně chystaného Volkswagenu Golf R 400.

Vůz však nemůže být pouze silnější. „Je důležité nabízet komplexní balíček,“ dodává Moers. To znamená, že úpravami projdou samozřejmě i podvozek, brzdy či pohon všech kol. Nevíme sice, kdy má vůz přijít na trh, údajně však zvládne zajet kolo na Severní smyčce Nürburgringu pod osm minut.

Ještě dodejme, že současné A45 AMG zrychlí z klidu na sto kilometrů v hodině za 4,2 sekundy, což je o čtyři desetiny sekundy rychlejší než varianta před faceliftem, kterou jsme testovali, a maximální rychlost vozu je elektronicky omezena na 250 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)