Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Renault Mégane dostane dospělejší design a kvalitnější interiér

Ondřej Chamilla
Diskuze (69)
Renault chce posunout Mégane o kus výše v rámci segmentu, chystaný nový model s délkou 4,4 metru tak má dostat dospělejší a hodnotnější vzhled, stejně jako výrazně kvalitnější interiér s velkou obrazovkou.

Magazín Autocar zveřejnil nové informace o připravované čtvrté generaci Renaultu Mégane. Vůz dostane dospělejší a hodnotnější vzhled, podobně jako další vozy značky větší než tento hatchback nižší střední třídy, očekávejme tedy více z Talismanu než třeba z Kadjaru, který si spolu s Cliem a Capturem ponechá odvážnější design.

Příští Mégane má být postaven na platformě CMF Renault-Nissanu, která podepírá třeba Qashqai či Kadjar. Vůz chce konkurovat prodejům Volkswagenu Golf a Peugeotu 308, což mají být největší konkurenti.

Interiér vozu bude mít podle Autocaru výraznější design a kvalitnější plasty. U dražších verzí máme očekávat i velký dotykový displej sdružující základní ovladače, podobně jako tomu je u Espace či Talismanu. Úhlopříčka obrazovky má být sedm či devět palců, zbytek palubní desky se má soustředit na ergonomii ovladačů.

Zatím nevíme, zda se objeví i třídveřová varianta, pětidveřový hatchback a kombi však budou určitě, přičemž dostanou i více sportovních doplňků a možná i variant. Špionážní fotografie zachytily vozy se střešním spoilerem, linie střechy je navíc poměrně výrazně klesající. Na rozdíl od Talismanu se však do Mégane nepodívá řízení všech čtyř kol, je na tuto třídu vozů příliš nákladné.

Oficiální premiéra nového Renaultu Mégane je naplánovaná na zářijový frankfurtský autosalon, vůz pak bude klíčový pro další růst prodejů značky, současné generace vozu bylo prodáno od roku 2008 téměř 1,45 milionu vozů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (69)
5. 8. 2015 10:52
Re: Nový Mégane
Golf dejme tomu, ten má celkem slušný mix požadovaných vlastností.
Ale u Passatu do špičky dle mého docela dost chybí.
Avatar - woody-alien
5. 8. 2015 09:54
Re: Nový Mégane
Nemáš se nechat vydráždit kdejakým Provokatérem... >:D ;-)
Avatar - white label
4. 8. 2015 23:00
Re: Nový Mégane
Jak ve kterých..., já jednou jen "díky" Turecku v evropské statistice prohrál láhev 12letého Jamesona. ;-)
Avatar - white label
4. 8. 2015 22:59
Re: Nový Mégane
Jak ve kterých..., já jednou jen "díky" Turecku v evropské statistice prohrál láhev 12letého Jamesona.
;-)
Avatar - Emel
4. 8. 2015 22:11
Re: Nový Mégane
Turecko i Rusko taky leží z větší části v Asii.