Proč si pořídit autokameru? A co všechno by měla umět?

Prezentace klienta
Diskuze (2)
Mít ve svém autě autokameru už dnes není nic neobvyklého. Profesionální řidiči nebo ti, kteří v autě tráví i několik hodin denně, ji považují za běžnou výbavu.

Čím víc toho najezdíte, tím je větší pravděpodobnost, že se stanete účastníkem dopravní nehody, kterou následně budete muset řešit. A to budete mít snazší právě díky autokameře, která se připevní na přední sklo a neustále nahrává dění před autem.

Častou motivaci k pořízení autokamery bývá mnohým známá situace, kdy dojde ke střetu vozidel, a účastníci se nedokážou dohodnout, kdo je na vině. Jenže ani po příjezdu policejní hlídky nemusí být situace vyřešena.

A podobným komplikacím se právě díky autokameře vyhnete. Třeba když vám někdo zkomplikuje jízdu například „myškou“, máte celou situaci natočenou na kameru a můžete se záznamem chránit. To pak může vést k tomu, že ušetříte za pokutu, opravu vlastního automobilu nebo na povinném ručení.

Co musí kvalitní autokamera mít?

Většina autokamer je už dnes standardně Full HD, ale jejich výsledky se mnohdy značně liší. Autokamera Niceboy PILOT Q8 je palubní kamera s rozlišením super FullHD, což zaručuje maximální kvalitu zachycených snímků.

Rozdíly jsou také v úhlu záběru a lepší kamery jako je Niceboy PILOT Q8 zvládnou i 170° úhel záběru, do něhož se vejde i dění na obou stranách auta, a to v úrovni předních blatníků.

GPS a ADAS

Plnohodnotná kamera do auta by měla mít také zabudovanou GPS. Ta slouží pro záznam trasy s funkcí detekce radarů i úsekových měření. Díky funkci GPS přehrávače si pak můžete vše zpětně prohlédnout na Google Maps.

Kamera také umožňuje aktivovat funkci, která vás bude upozorňovat na překročení zadané rychlosti, a disponuje i detekcí radarů a úsekových měření.

Dalším plusem jsou systémy ADAS, jejich funkce je hlavně v zachování větší bezpečnosti. Upozorní na vybočení z pruhu, riziko čelního nárazu nebo i to, že se vozidlo před vámi právě rozjelo.

Snadné použití

Každodenní používání autokamery Niceboy PILOT Q8 je jednoduché, pohodlné díky přísavnému držáku, do něhož vede třímetrový napájecí kabel. Ten může zůstat ve voze napevno a manipulovat lze jen se samotnou kamerkou. Tu z držáku jednoduše vycvaknete a potom opět zacvaknete. Součástí balení je také autonabíječka do zapalování.

Prezentace klienta
Diskuze (2)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
9. 6. 2020 11:41
Autokamera
Za mě kamera rozhodně ano! Pokud si nevíte s výběrem, tak doporučuji https://autotrip.cz/kamery-do-auta/ Já jsem si koupil TrueCam A7s
10. 7. 2019 00:16
autokamera
Díky za návod, vybral jsem si jednu zdařilou autokameru na jednom eshopu s elektronikou, a tak už se moc těším až dorazí a budu ji moct konečně vyzkoušet naostro. Pořídil jsem jí hodně levně, protože jsem našel slevový kupon na http://kuponozdroj.cz/ , a tak doufám, že i přes nízkou cenu bude dost kvalitní.