Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej aut v Německu v září vzrostl o více než devět procent

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Německý automobilový trh pokračuje po letech poklesu v oživení.

Počet registrací nových aut se v září meziročně zvýšil o 9,4 procenta na 298.002 vozů, za devět měsíců roku prodej na největším automobilovém trhu v Evropě pak vzrostl o 6,1 procenta na 2,56 milionu. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA).

Vysoká byla poptávka po malých autech a modelech sportovně-užitkových vozů (SUV). Mezi nejlépe prodávané značky patřily Mercedes-Benz a Renault. Prodej největší německé automobilky Volkswagen se zvýšil o 1,7 procenta, což bylo nejpomalejší tempo ze všech velkých značek, které se zaměřují na masový trh. Příčinou slabých výsledků jsou přetrvávající problémy hlavní značky VW kvůli skandálu kolem měření emisí.

Prodej aut v Německu podporuje nízká nezaměstnanost a růst příjmů, řekl podle agentury Reuters analytik společnosti Ernst & Young Peter Fuss. Podle něj by v posledním čtvrtletí roku mohl prodej aut v Německu oslabit, za celý rok by ale měl vykázat zhruba pětiprocentní růst. Loni se prodej aut v Německu zvýšil o 5,6 procenta na zhruba 3,21 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)