Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej majoritního podílu AAA se odkládá na neurčito

Tomáš Kovařík
Diskuze (6)
Většinový vlastník skupiny autobazarů AAA Auto Anthony Denny pozastavil prodej majoritního balíku svých akcií. Důvodem je situace na kapitálovém trhu.

Anthony Denny vlastní přibližně 77 procent společnosti, zbytek se obchoduje na burzách v Praze a Budapešti. Na konci loňského srpna se cena akcií pohybovala pod 20 Kč, v současnosti je to 24,50 Kč za cenný papír.

Přerušení prodeje podle stávající ředitelky AAA Karolíny Topolové umožní plně se soustředit na další zdokonalování výkupních a prodejních procesů a rychleji realizovat strategii zdokonalení komunikace se zákazníky. Ta již za první půlrok vedla ke zvýšení návratnosti zákazníků na současných 30 %.

Denny firmu založil v roce 1992 a řídil ji až do loňského července. AAA Auto loni prodala 51.364 ojetých automobilů, což představuje meziroční nárůst o 14,6 procenta. Provozuje 30 poboček v Čechách, na Slovensku a v Rusku. Během příštích třech let se hodlá vrátit do Maďarska a Polska a zároveň vstoupit na Ukrajinu.

Tomáš Kovařík
Diskuze (6)
7. 2. 2013 12:17
AAA
Návratnost zákazníků 30% ?? To je docela mazec. Návtratnost skoro jak do cukrárny na to že tady všichni na AAA nadáváte to jde. Řekl bych strejdové ,že by jste si měli koupit učebnici jak nakupovat ojetiny.. ;-)

Co se týče Dennyho, ten asi nemá strach že to nahoru už nepoleze >:D
30. 1. 2013 21:24
prodej podílu
Mají asi největší výběr, stále rozšiřují pobočky i mimo ČR a jejich zisky stoupají. Bylo by skoro neuvážlivé teď rozprodávat akcie, když se jim daří:)
30. 1. 2013 18:00
Re: Futuro
souhlasím s tebou asi tak nějak, ve vzduchu je cítit že prodej nových aut klesá, aut už je moc :-) >:D
30. 1. 2013 16:41
Futuro
Zajímavé je sledovat jak si všechny automobilky( až na některé) rvou vlasy a straší krizí. tento autobazar překročil svůj neskromný prodejní plán nějakých 50 tisíc aut nebo kolik a stále víc lidí v mém okolí jede radši tam než aby kupovali nová holátka s motory 1.2 a podobně se švihadlama :-) V tuto situaci bych ten balík akcií taky neprodal.. ;-)
29. 1. 2013 22:52
Re: Som zvedany, aky dalsi podvodnik ...
ať si vezme i auta a jede na východ