Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Projekt „superdálnice“: Nejdelší silnice světa má spojit Londýn a New York

Ondřej Chamilla
Diskuze (188)
Z Londýna přes Rusko, Kanadu až do New Yorku by podle plánů prezidenta Ruských drah, Vladimíra Yakunina, měla vést „superdálnice“ spojující Evropu s Asií a USA.

Nesmírně ambiciózní projekt nyní představil prezident Ruských drah, Vladimír Yakunin. Cílem je postavit nejdelší dálnici světa, která se má táhnout z Londýna přes evropské země dále do Ruska, na Aljašku, do Kanady a končit má v New Yorku. Částečně prý bude využívat současných silnic, mnoho stovek kilometrů by se však muselo dostavět.

Výsledná délka silnice má být téměř 20.000 km. „Jedná se o mezistátní, mezi-civilizační projekt,“ řekl Yakunin. V plánu je postavit 88 km silnice mezi Ruskem a Aljaškou, která by byla spojnicí Severní Ameriky s Ruskem. Silnici by měla doplnit vysokorychlostní železnice z Evropy do Asie.

Celý projekt by mohl dát vzniknout nejen tisícům pracovních míst, ale taky novým městům, nicméně je velmi ambiciózní a nákladný. Problémem mohou být vízové povinnosti některých zemí, stejně jako udržení dálnice sjízdné, třeba na Sibiři. Zatím je to tedy projekt čistě teoretický, ale kdo ví, třeba jednou podobná silnice vznikne.

Prozatím je nejdelší souvislou cestou světa Highway 1 v Austrálii, která měří 14.485 km.

dalnice evropskytrh dalnice evropskytrh

Ondřej Chamilla
Diskuze (188)
Avatar - flyboyeda
5. 4. 2015 13:18
Tohle je nutnost
protože až dojde ropa, nepoletí letadla a lodí na elektřinu moc neznám, průšvih jsou ale ty družice na oběžné dráze kolem země, které přenášejí signál z kontinentu na kontinent, když za nimi nevyletí raketa, těžko říct jestli se dřív pokazí, nebo shoří v ochranné atmosféře Země, prostě vědci z Nasa spočítali , že civilizace to má spočítaný, otázkou je kdy se to začne nejdříve projevovat
Avatar - Machýrek
4. 4. 2015 22:19
Re: ok
Delas si kozy? Me si vzdycky tvrdil, ze brambory nesnasis...
Avatar - Machýrek
4. 4. 2015 22:13
Re: Jakunin, ne Yakunin
:yes:
2. 4. 2015 00:32
Re: Jakunin, ne Yakunin
K přepisu azbuky se používá buď transkripce (nahrazování znaků azbuky českými ekvivalenty), nebo transliterace (fonetický přepis). Pokud má žadatel v občance anglický přepis, musí se i v případném úředním překladu použít tvar uvedený v občance, protože v opačném případě by docházelo k rozporům ve jménech uvedených v různých úředních listinách.

Toliko poučka soudního tlumočníka.
2. 4. 2015 00:28
Re: Jakunin, ne Yakunin
Ano, 100% pravda.