Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malajský Proton by mohl brzy ohlásit alianci s Volkswagenem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Malajský výrobce automobilů Proton by mohl v průběhu příštích dvou týdnů ohlásit vytvoření aliance s německou společností Volkswagen. Informoval o tom list The Edge Financial Daily. Neposkytl však podrobnosti o této možné spolupráci.

"Výsledek rozhovorů s VW bude zveřejněn do dvou týdnů," citoval list jednoho z vedoucích představitelů malajského podniku. V malajských médiích se již dříve objevily spekulace o tom, že Proton by mohl využít část svých volných výrobních kapacit k montáži automobilů VW.

Malajská vláda loni v říjnu uvedla, že hledá pro automobilku Proton zahraničního partnera. Předchozí jednání Volkswagenu o převzetí podílu v Protonu zkrachovala v roce 2007, připomněla agentura Reuters.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát rovněž největším výrobcem automobilů na světě. Firma koncem loňského roku koupila 49,9 procenta v německém výrobci sportovních vozů Porsche za 3,9 miliardy eur (100 milionů Kč). Porsche by se mělo v příštím roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen, do které patří také Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
28. 5. 2010 23:21
Re: Spatna cena
che che, to se jim zas povedlo
Avatar - Plautus
28. 5. 2010 10:56
Re: 2-3
Týmto myšlienkam veríš alebo im dokonca i fandíš?!?
Koncernov zostane viacej, aspoň v to dúfam. Ak by to bolo ako píšeš, konkurenčné prostredie by sa rovnalo takmer nule. Viem, že o to niektorým (koncernom) ide už dnes, ale doplatíme na to všetci... Možno sprosté prirovnanie, ale aj Hitler chcel ovládnuť svet, a za každú cenu...
28. 5. 2010 09:25
Re: 2-3
Presne. Bude to nieco ako joint-venture. Vacsina vnorenych znaciek si bude auta vyrabat sama na spolocnych komponentoch so spolocnymi motormi (pravdepodobne elektromotormi). Niktore uz ale mozno prestanu produkovat finalny produkt, ale sustredia sa iba na moduly. Napriklad iba podvozky (EU Ford) alebo iba motory (Honda).
28. 5. 2010 09:19
Re: 2-3
Je mozne, ze z kazdeho kontinetu bude len 1 - Europa = VW, Japonsko = Toyota a mozno USA = Ford
Je tiez mozne, ze napriklad Renault to vcucne cez Nissan do Toyoty Opel a EU Ford pojdu do US Fordu tak ako aj napriklad Fiat tam prejde cez Chrisler...
28. 5. 2010 09:12
Re: 2-3
Asi myslel koncerny.