Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První elektrický Seat je z 95 % hotov. Kdy dorazí a jak se bude jmenovat?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Také španělská automobilka se v příštích letech chystá pozvolna naskočit na vlnu elektromobilů. První vlaštovka už má pevně dané rozměry i jméno.

Vedení výzkumu a vývoje společnosti Seat prozradilo o chystaném elektromobilu několik zajímavostí. Prvně půjde o vůz velikosti Leonu, jenž ale v kabině nabídne mnohem více prostoru. Posazen bude na čistě elektrické platformě MEB a na trh dorazí v roce 2020.

Registrované ochranné známky prozrazují i nejpravděpodobnější jméno auta. Podle všeho půjde o Seat Born, Born-E, případně E-Born. Základem pro název je El Born, jedna z nejstylovějších částí Barcelony, která je ideálním prostředním pro elektrické auto.

„První vůz s platformou MEB bude menší než naše velké SUV, které odhalíme už brzy,“ uvedl Dr. Matthias Rabe, viceprezident Seatu pro výzkum a vývoj. „Velikostně se auto značně podobá Leonu, ale díky použitým základům nabídne mnohem více prostoru v kabině.“

První moderní elektroauto Seatu tak půjde ve šlépějích sesterské rodiny I.D. od Volkswagenu. „Pokud jde o cenu, ta by se měla rovnat hodnotě Atecy,“ říká dále Rabe. Připomeňme, že aktuálně největší SUV automobilky se prodává od 481.900 Kč, nás ale bude zajímat spíše opačný konec ceníku. V něm nalezneme slušně vybavenou Atecu za 857.900 Kč s dvoulitrovým TDI, pohonem všech kol a samočinnou převodovkou DSG.

Seat si dokonce pohrává s myšlenkou předplacení některých výbavových položek na určitou dobu. To znamená, že vaše auto by mohlo umět vyhřívat sedačky, avšak umožňovalo by to jen na předplacený počet dnů či týdnů. To samé by se ostatně dalo snadno zrealizovat i s vyšším výkonem.

Rabe dodal, že auto je z 95 % dokončeno. Pevně jsou dány rozměry, včetně délky, šířky a rozvoru. „Je to opravdu hezký vůz. Vypadá výrazně a uchovává si to nejlepší ze značky Seat,“ dodává zástupce španělské automobilky.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
2. 2. 2018 18:45
Re: Jen žádný spěch, není oč stát!
Nikoliv, samozřejmě napořád!!! To by ale koncern VW musel sledovat, co si přejí jeho zákazníci! 8-s 8-s 8-s
2. 2. 2018 14:04
Re: Jen žádný spěch, není oč stát!
... a předplacenou jen na dobu kdy to potřebuješ hodit do smyku >:D
2. 2. 2018 11:45
Jen žádný spěch, není oč stát!
Nemyslím si, že by kupující Seatu toužili po elektromobilu.. :-O ;-\ :'-( Kdyby raději u Leonu a Atecy zavedly volitelnou mechanickou P brzdu!!! 8-s