Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První z nových Citroënů C se ukáže už za měsíc

Diskuze (13)
Podle informací z francouzské automobilky je na spadnutí premiéra prvního z nové generace levnějších modelů.

Už v září na autosalonu ve Frankfurtu Citroën ukáže první z nových modelů řady C, alespoň to tvrdí britský časopis Autocar s odvoláním na své zdroje uvnitř automobilky. Další nové modely mají následovat v rychlém sledu, automobilka chce obnovit své portfolio co nejdříve. Tím se dokončí repositioning značek uvnitř koncernu PSA – Citroëny C budou jednodušší a dostupnější než dosud, Peugeoty se usadí ve vyšších patrech mainstreamu a budou konkurovat především Volkswagenu. Na vrcholu pak stojí již etablovaná prémiová řada Citroën DS.

Mezi hlavní hodnoty nových Citroënů C bude patřit lákavá cena a jednoduchá struktura nabídky. Automobilka v zájmu snížení nákladů omezí paletu motorů i příplatkové výbavy. Mnoho doplňků má být instalováno dodatečně u dealera – například navigace nebo lepší rádio. Citroën ovšem nechce sestoupit až na úroveň Dacie, smyslem je oslovit racionálně uvažující zákazníky, kteří dnes nakupují u Škody nebo korejských značek.

Rozdělení portfolia Citroënu jde tak daleko, že firma má dokonce dvě designová oddělení. Studio DS vede Thierry Métroz (dříve pracoval pro Renault), studio C pak Alexandre Malval, který je ovšem paradoxně podepsán pod Citroënem DS5. Autocar tvrdí, že prvním novým modelem bude nástupce malého hatchbacku C3. Ten se poprvé představil přesně před čtyřmi lety, nicméně faceliftem prošel teprve letos na jaře.

Diskuze (13)
14. 8. 2013 07:20
Re: francouzské vozy
ty urcite nemas francuzsky voz, ale pomateny si. To asi z tych preskakujucich rozvodov
12. 8. 2013 17:18
Re: PSA...
Naprosto souhlasím, nelíbí se mi, že chtějí Citroen odstavit na druhou kolej a můj ryze osobní názor je, že design je mnohem lepší u Citroena něž u Peuegota..
12. 8. 2013 14:02
Re: francouzské vozy
Znám hodně pomatených, spokojených lidí ;-). Zajímalo by mě, jak ti nepomatení docházejí k obdobným závěrům. Auto dělá Motor (zde v malých kubaturách jsou na tom frantíci dobře... místy na špici třeba 1.6 120k Peugeot, 1.5, 1.6 dci Renault, nyní 1.2 115k renault atd), podvozek... ten mají měkčí, ale káždý dle jeho gusta.. v kastli problém nyní nebývá, díly jsou klimatizace atd dělají vždy 2-3 dominantní dodavatelé pro všechny automobilky a třeba pneumatiky Michelin\Kleber nejsou taky špatné... Ale určitě když se smontuje ve španělsku Seat má automaticky vyšší kvalitu, než Renault grandtour...

Já osobně si myslím, že kvalita aut se celkově srovnává, jsou lepší a horší modely, ale říct, že nějaký stát je špatný.. to je to samé jako kdybych říkal že Italové dělají plečky a pak slintal nad Ferari...
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2013 13:46
Re: PSA...
mne sa ospravedlnovat nemusis... fakt je ten ze francuzsky mercedes bol odjakziva pezot .... nic viac nic menej ;-) ...
Avatar - nalimer
12. 8. 2013 13:41
modely Citroen v najbližších rokoch
Zmien a nových modelov bude viacero.
Na budúcu jar príde nástupca C1 (spolu so svojimi súrodencami).
Nástupcu na budúci rok bude mať aj C5. Tá však až koncom roka.
Model C3 Picasso sa pravdepdobne nedočká priameho nástupcu, nahradí ho viac-menej E3 - prvý zo série triedy E. Model by mal prísť už čoskoro.
Rovnako, dvojčatá DSX / P6008 (veľké SUV) prídu na trh do dvoch rokov.
Otázkou je DS2, alias nová "kačka". Citroenu chýba štýlové mini auto, DS2 ním malo byť.
Model C4 a DS4 čaká na budúci rok facelift v štýle nového Picassa C4.
Dosť noviniek na roky 2014 a 2015, nemyslíte?