Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První oficiální skici Kie Sorento: Auto se představí v srpnu

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
Třetí generace vozu Kia Sorento je již za dveřmi, oficiálně se automobil představí příští měsíc v Jižní Korei, evropská premiéra vozu je pak naplánována na pařížský autosalon.

Podívejte se s námi na první oficiální nákresy třetí generace velkého SUV jihokorejské značky Kia, modelu Sorento. Jak můžete vidět, tak vůz bude pokračovat v designovém směru současných Kií, takže očekávejte například typický tvar masky chladiče, čemuž automobilka říká „tygří nos“, a podobné ostatním modelům značky je i ztvárnění předního nárazníku či tvar světlometů. Jednoduše podle detailů poznáte, že se jedná o Kiu.

Dodejme ještě, že vzhled třetí generace Sorenta vznikal ve studiích nejen v Korei, ale také v Německu a USA. Co se týče techniky, tak pro Evropský trh můžeme počítat s paletou čtyřválcových naftových motorů. V interiéru pak očekáváme sedm míst k sezení a rostoucí kvalitu zpracování. Pro další informace si budeme muset počkat do příštího měsíce.

Ondřej Chamilla
Diskuze (15)
Avatar - dolfi
2. 8. 2014 10:48
Re: Pěkné
Ale tady se bavíme o Sorentu :-)
30. 7. 2014 10:44
Re: tesim sa
Skukol som najprv obrazok az potom titulok clanku. V prvom momente som myslel ze to je nova audi Q7.
29. 7. 2014 22:14
Re: tesim sa
Ahoj.
Vůbec jsem tu SPZ nevnímal. Hlavně jsem hledal, co v designu zůstává a co ne - kam se směřuje. To asi vidíme všichni (boční profil vcelku stejný - čistý, záď také jednoduchá kresba, v přídi změna - dle nové Sedony). Za mě - (na obrázku) pěkné, povedené.
Vývoj už v minulosti byl rozdělen mezi 2 centra (Sportage: D/USA - exteriér/interiér). Zde (Sorento) bych řekl, že jde o výslovně globální model, proto podíl 3 center. Ovšem jak si to rozdělili, to nevím. Největší podíl bych čekal v USA - může hrát roli i umístění vývoje aktuální generace Santa Fe.
U té SPZ bych řekl, že se tady nějaký německý grafik (z Frankfurtu) realizoval (666 mu asi neprošlo) :-)
PS: Jsem (také) grafik, takže ...asi tak >:D
29. 7. 2014 15:52
Re: Pěkné
Ten Soul chvalia vsade, par testov som si uz precital, asi naozaj velmi podarene auto.
Avatar - 3_diamanty
29. 7. 2014 15:47
Re: Pěkné
ved ano terajsie sorento uz ma svoje roky aj ked facelift hodne auto zlepsil.... stale je to pekne a solidne auto..... a dovolim si tvrdit ze sucasne sorento by bez hanby este nejaky ten rok dva v usa s uspechom potiahlo... ;-) podobne aj predosly soul....

inak hadaj kto zvitazil v tomto teste , zaver si nepozeraj [odkaz]