Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První opravdová autonomní jízda! Samo jelo pivo...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Americký pivovar Anheuser-Busch poprvé v historii svěřil dopravu svého zlatavého moku počítači, když jej naložil do autonomního kamionu.

Společnost Anheuser-Busch, proslavená zejména svými soudními spory s budějovickým Budvarem o obchodní známku Budweiser, se postarala o světové prvenství, když vyslala dodávku svého piva poprvé na cestu v autonomním kamionu, jenž vyrábí a provozuje firma Otto, patřící Uberu.

Projekt Anheuser-Busch a Otto, podporovaný vládou státu Colorado, zahrnuje nakládku návěsu pivem a jeho bezpilotní přepravu z Fort Collins po silnici Interstate 25 přes Denver do Colorado Springs. Je to jen takový malý krůček pro autonomní dopravu, trasa měří 133 mil, tedy 214 km, vede víceméně stále rovně a lze ji za ideálních podmínek zvládnout za dvě a čtvrt hodiny.

Kamion měl na palubě pro případ potřeby řidiče, ten ale prý sledoval jízdu ze spacího boxu, takže by nejspíš případné problémy vyřešit nedokázal. Jízda se však obešla bez nich komplikací a pivo ve zdraví dorazilo do místa určení.

Michal Fokt
Diskuze (2)
23. 4. 2020 03:11
Nelíbí
Musím říct, že tohle už není pro mě. Jakmile začnou jezdit tahače bez řidičů, bude to strašný průšvih. Pro řidiče, hotely, motely nebo pumpaře. Kdo bude dělat útraty v motorestech? Skončí jedna éra. :( Já radši klasiku jako třeba : https://www.truckcentre.com/…standard-euro-3/?…
27. 10. 2016 18:21
a sme za vodou
Som zvedavý keď tento systém prípravy tisícky vodičov o prácu čo im kompetentný poradia keď šoférovanie pre nich čosi znamená