Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Tesly Model 3 dojely lodí do Evropy. A už mají své majitele

Stanislav Kolman
Diskuze (140)
Po nekonečném posouvání termínu se konečně dočkají i evropští zákazníci, kteří chtějí vlastnit Teslu Model 3. První kusy už dorazily.

I když o Modelu 3 od Tesly stále hovoříme jako o automobilové novince, oficiálně se světu představila již v létě roku 2017. Až nyní se ale nejdostupnějšího elektromobilu Elona Muska dočkají první evropští zákazníci. Tesla totiž zahájila dodávka na tuzemské trhy.

První vozy dorazily do belgického Zeebruge a následně zamířily k prvním zákazníkům z Belgie a Nizozemska. Úplně bez komplikací se to neobešlo. Šéf automobilky Musk přiznal, že během vykládky došlo k několika problémům, které proces zdržely.

Někteří se ale dočkali včas a neskrývali nadšení. Jedním z prvních evropských vlastníků tohoto elektromobilu byl Fred Christenhusz, jenž se pochlubil na Twitteru: „Máme to! První Tesla Model 3 v Evropě!“ chlubil se na sociální síti a poděkoval Elonu Muskovi za skvěle odvedenou práci.

A další vozy budou následovat. Tesla nesmí otálet, vždyť aktuálně drží v Evropě rezervaci na Model 3 přes 17 tisíc zájemců. Asi vás nepřekvapí, že největší zájem o auto je v Norsku, kde je pořízení elektromobilu podporováno obrovskými dotacemi. V závěsu se drží státy jako Německo, Nizozemsko či Švýcarsko.

Model 3 má tedy slušně našlápnuto k tomu, aby se letos stal jedním z nejprodávanějších elektromobilů v Evropě. Otázkou zůstává, jestli bude zájem natolik enormní, aby se vůz popral o post evropské jedničky s Nisssanem Leaf a Renaultem Zoe.

Stanislav Kolman
Diskuze (140)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
15. 2. 2019 00:50
Re: Musk to má vykoumaný
[odkaz] ;-)
Avatar - Hammunasakra
15. 2. 2019 00:47
Re: Ako doplavali bezemisne a ciste Tesly?
Odkud máš těch 20 milionů za den? Těch 11 a půl sedí a zdá se že [odkaz] + [odkaz]
14. 2. 2019 02:15
Re: Ako doplavali bezemisne a ciste Tesly?
USA ze je sobestacna? Tak to teda nejsou.

Jsou nyni nejvetsim producentem ropy na svete, asi 11.5 milionu barelu za den.
Ale sami spotrebuji priblizne 20 milionu barelu za den. Navic neco z te sve exportuji

Takze ve finale cca 60% sve ropy dovazeji. Tento graf je z r. 2012 ale zas tolik se toho od te doby nezmenilo, importuji z mexika, venezuely, kanady, arabie i z afriky: [odkaz]
Avatar - .StenLi.
10. 2. 2019 18:27
Re: Ako doplavali bezemisne a ciste Tesly?
Ano, preto su na EV plne cakacky, ziadne ICE v historii nedosiahlo take predobjednavky, ICE auta sa hromadia na skladoch a automobilky obmedzuju vyrobu.. lebo ludia proste miluju svoje neefektivne EV a chcu ich viac nez 2 miliony rocne 
Nemluve o rovnakej vahe Modelu 3, MB C a BMW 3 avsak nerovnakom zrychleni.
9. 2. 2019 20:52
Re: Elektromobily
Už väčšieho * nenašli... :-!