Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA chce po Opelu, aby v Německu zrušil 3700 míst

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Francouzská automobilka PSA Group chce po výrobci aut Opel, aby do roku 2020 v Německu zrušil 3700 pracovních míst.

Díky nabídce předčasného odchodu do důchodu už tam přitom počet pracovních míst klesl asi o 2000. Na tiskové konferenci to řekl šéf odborového svazu Opelu Wolfgang Schäfer-Klug.

"Zhruba 2000 se již dohodlo na odchodu a pravděpodobně dalších 2000 osob přijme balíček," prohlásil Schäfer-Klug. Vyjádřil však obavu, zda bude mít automobilka nyní dostatek zaměstnanců, aby zvládla současné pracovní zatížení. Postrádá také jasnou vizi budoucnosti Opelu v oblasti využití výrobních kapacit a záruk práce po roce 2020.

Opel má podle svých internetových stránek více než 37.000 zaměstnanců, z toho 19.000 v Německu.

Automobilka PSA koupila loni Opel od americké General Motors za 2,6 miliardy USD (53,5 miliardy Kč). Opel byl téměř 20 let ztrátový a PSA se teď snaží snížit jeho vysoké výrobní náklady. Dala si cíl návratu Opelu k zisku do roku 2020. Součástí plánu na oživení je také přesun výroby modelů značky na architekturu PSA, uvedla agentura Reuters.

PSA, která vyrábí automobily Peugeot a Citroën, se díky převzetí Opelu stala druhým největším automobilovým koncernem v Evropě za německým konkurentem Volkswagen. Opel vlastní rovněž britskou značku Vauxhall.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
21. 4. 2018 10:59
Re: RIP ... Opel !!
ono kdyby GM netunelovala Opel posledních 20 let tak by nebyl ve ztrátě...k tomu několik nepovedených a úplně zbytečných propadáků v portfoliu (antara, karl, agila B, combo D, cascada, meriva B....) a megapřestárlá 2x faceliftovaná corsa....a cestra zpět v nedohlednu....a ceny náhradních dílů jak kdyby to vozili z kosmu a člověk si pak hodně rozmyslí jestli si nekoupí něco jinýho...
20. 4. 2018 15:59
Re: RIP ... Opel !!
Kdyby ta značka byla co k čemu tak není takový roky ztrátová, asi ta německá technika levnější než VW tolik netáhla a tenhle krok PSA je logický, přece to nekoupili, aby to bylo ztrátové dál ...
Avatar - Sumi2000
20. 4. 2018 15:05
RIP ... Opel !!
Bohužel to vypadá na postupný útlum a časem zřejmě zánik Opelu..
Německé auto s francouzskou technikou se bude prodávat hodně špatně..
Opel byl vždy němec za lepší peníze než VW..
Tomu už je konec..bohužel , Opel může skončit podobně jako Lancia .