Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA investuje 100 mil. Euro do trnavského závodu

Nadim Eid
Diskuze (11)
Koncern PSA hodlá investovat přes 100 milionů EUR do svého trnavského závodu.

Továrnu, která nyní produkuje 760 vozů denně, chce PSA do příštího roku připravit na produkci nového modelu, jež se bude vyrábět výlučně na Slovensku. Jeho výroba by měla začít v roce 2010. V současné době továrna vyrábí Peugeot 207. Výroba byla spuštěna v červnu 2006 a do konce loňského roku bylo vyrobeno celkem 51 719 automobilů. Nedávno v Trnavě oslavili jubilejní stotisící vyrobený Peugeot 207.

Úprava stávajícího zařízení a montáž nových výrobních linek začne letos a hlavní etapa přestavby proběhne v srpnu 2007. Kapacita v novém závodě naroste na tři sta tisíc automobilů ročně, tedy 800 vyrobených vozů denně. Ve třísměnném provozu se budou souběžně vyrábět dva modely. Stávající 207 a připravovaná novinka.

Nadim Eid
Diskuze (11)
24. 4. 2007 13:23
Re: PSA sa asi nedari.
Vše je v pořádku. Vždyť přece se jedná o rozšíření. Navíc to sedí na dopředu avizované akce PSA a celý plán let budoucích. Evropské prodeje jsou více méně pro všechny evropské hráče konstantní a nedá se očekávat žádný zásadní posun. Do Ameriky se PSA nechystá - aspoň v nejbližší době (což je možná škoda, ale o tom jindy). Teď se soustředí na Asijský trh a i na tomto serveru zveřejněné info o plánech v Rusku. Tedy se dá očekávat, že budou stavět hlavně tam. To přinese nižší náklady na výrobu (logistika, mzdy, udržení stabilníh pracovníků...). Zároveň pokud by tyto továrny měly přeprodukci na tamním trhu, lze vozy dopravit do východní Evropy (původně pokryté možnou druhou továrnou v SK). Současně případné zvýšené prodeje v EU pokryje zefektivnění výroby v FR, SK, P. Taktéž plánované. Podle mne vše OK. ;-)
24. 4. 2007 13:04
Re: PSA sa dari :-)
:yes: :-) "za prvy den uvedenia sa podpisalo objednavok..." Díky za tuhle větu. Přesně tato slova patří k PSA. Tohle vždy Citroën a Peugeot uměli, už historicky, když s něčím přijdou - je to bomba. :-)
24. 4. 2007 08:20
Re: EJHA
povedal by som, ze maximalne tak automobilova megamanufaktura.... :-(
23. 4. 2007 12:57
EJHA
Koxo, zachvilu budeme vyrabat tolko aut, ze sa z nich po.se.re.me. A ked sa zacnu u nas predavat cinske auta, tak ich budeme menit na ciernom trhu za zito a rajciny... :-)