Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA v Trnavě zastavilo výrobu, chybějí součástky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Výroba bude stát minimálně do pátku 16. září 2011.

Slovenský závod francouzské automobilky PSA Peugeot Citroën zastavil minulý týden v pátek výrobu vozidel. Důvodem je výpadek dodávek součástek od francouzské společnosti, která má organizační problémy. ČTK o tom dnes informovala mluvčí slovenského závodu PSA Ivana Pavelková. O produkci během příštího týdne by se mělo rozhodnout v neděli.

"Navzdory mobilizaci a úsilí celé skupiny PSA se nám nepovedlo zabránit několikadennímu zastavení výroby. První ohlášená odstávka byla naplánována na tři pracovní dny - pátek, pondělí a úterý, ale vzhledem k tomu, že problémy u dodavatele přetrvávají, zastavili jsme výrobu i ve středu a v pátek 16. září," uvedla Pavelková. Ve čtvrtek je na Slovensku svátek.

Kvůli chybějícím komponentům zůstalo v těchto dnech doma všech 2500 výrobních pracovníků, podle mluvčí však jejich platy nebudou kráceny. Dostat by měli také měsíční kolektivní odměnu.

PSA v západoslovenské Trnavě montuje modely Peugeot 207 a Citroën C3 Picasso. Automobilka musela kvůli chybějícím součástkám zastavit produkci vozidel s naftovým motorem také letos v březnu poté, co jejího japonského dodavatele postihlo zemětřesení.

Společnost dnes rovněž oznámila, že pokračuje v přijímání nových zaměstnanců na třetí pracovní směnu tak, aby příští rok v červenci přibylo 800 nových míst. S rozšířením výroby počítá také další automobilka v zemi, korejská Kia Motors. Podle portálu eTrend.sk chce ve své žilinské továrně spustit třetí směnu v prvním čtvrtletí 2012 a na podzim zvýšit počet zaměstnanců o 1000 lidí.

PSA Peugeot Citroën je po německém Volkswagenu druhým největším výrobcem automobilů v Evropě. Firma působí rovněž v ČR, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
15. 9. 2011 19:13
Re: PSA
Niektorí majú skúsenosti, iní len potichu závidia...
Avatar - jazva
14. 9. 2011 22:08
Re: PSA
ja mám rád tú činnosť, ty nie? A češky sú fajn... ;-)
14. 9. 2011 21:26
Re: PSA
Že ty s tím "pretiahováním" máš nějaké osobní zkušenosti, co? >:-[]
Avatar - jazva
14. 9. 2011 20:33
Re: PSA
On to vie. Len mu zrejme nejaký Slovák pretiahol ženu/matku, tak tu stále takto vystrája... Nabudúce odporúčam ignorovať... ;-)
14. 9. 2011 20:18
Re: PSA
vtipalek :-)
ne to je uplne novy zavod, postaveny na luke vedla trnavy